Hlavní navigace

Sony vydává novou generaci Blu-ray mechanik

15. 10. 2007

Sdílet

Sony představilo svoji novou generaci optických mechanik schopných číst i zapisovat na Blu-ray disky. Nové mechaniky Sony jsou značně přepracované a Blu-ray disky v poloviční době.

CS24

Drtivá většina dnes běžně dostupných interních Blu-ray vypalovaček (včetně předchozí generace mechanik Sony) zapisuje Blu-ray disky pouze 2x, zatímco nová mechanika Sony BWU-200S dokáže zapisovat až 4x. Tím sníží dobu, za kterou vypálí 50GB Blu-ray disk z 90 na 45 minut. Na 50GB disk můžete například uložit až 4 hodiny HD videa v nejvyšší kvalitě 1080p. K úpravě, střihu a další editaci HD videa navíc dodává Sony software, který je k mechanice přibalen.


Mechanika samozřejmě dokáže zapisovat i na DVD±R/RW disky, přičemž na DVD±R až 16 násobnou rychlostí. Mechanika samozřejmě podporuje také dvouvrstvé DVD disky a formát DVD-RAM.

Nová mechanika Sony BWU-200S má samozřejmě standardní velikost do 5.25" pozice a pro komunikaci s počítačem slouží u mechanik stále populárnější rozhraní SATA. Ovladače pak bude Sony dodávat pro operační systémy Windows XP a Windows Vista.

Nová mechanika bude v obchodech běžně dostupná od začátku listopadu, již dnes si ji však můžete předobjednat na stránkách Sony za cenu 600USD (12 000Kč bez DPH).

- - Tomáš Šulc