Hlavní navigace

Soul Calibur IV

1. 12. 2008

Sdílet

Dáme si přes hubu a bude nám hej… Nejnovější pokračování slavné konzolové série Soul Calibur míří na next-...


Dáme si přes hubu a bude nám hej… Nejnovější pokračování slavné konzolové série Soul Calibur míří na next-gen herní mašinky a láká nové oběti na vyšperkované grafické zpracování. Postavy jsou detailní, skvěle rozpohybované a nejeden divák tak při pohledu na Soul Calibur IV zahoří nadšením. Hra ovšem není tak přístupná jako řada konkurenčních bojovek a vyžaduje tvrdý trénink. Největší bojovníci z široširé galaxie se opět scházejí, aby změřili své síly a dali si řádně po hubě. U toho zkrátka nesmíte chybět!
Aktuální čtvrtý díl bojovky Soul Calibur přináší více než třicet postav, ale zpočátku máte přístup pouze k některým z nich. Začátečníci se bez poctivého tréninku tentokrát neobejdou, a tak doporučujeme navštívit tréninkový mód nebo příběhovou část hry na nejlehčí obtížnost. Jednotlivé postavy si tak oťukáte a postupně se naučíte slepovat jednotlivé údery do efektivních kombinací. Boj probíhá tradičně se zbraněmi (např. katany, obouruční meče, nunčaky, kopí), ve hře narazíte na staré známé i zbrusu nové postavy (Darth Vader – PS3, Yoda – X360, Starkiller ze SW: The Force Unleashed), a zatímco někteří jsou pro začínající bojovníky ideální, u jiných se pěkně vyvztekají i zkušení fanoušci série. Zajímavou novinkou je pak rozbíjení brnění, jež z postav po silných úderech odpadává v průběhu boje.
Soul Calibur IV nabízí řadu možností pro samotářské jedince, ale mnohem větší zábavu si pochopitelně užijete se skutečnými soupeři, ať už ve dvou u jedné konzole nebo on-line přes Xbox Live či PlayStation Network. Zkušeným hráčům nakonec poslouží tuhý mód Tower of Lost Souls, kde je třeba počítat s levelováním postav, kombinováním zbraní, speciálních sil a brnění. Sami si můžete vytvořit borce, který bude nejlépe vyhovovat vašemu stylu boje. Nový Soul Calibur tak servíruje zábavu na dlouhou dobu, což se rozhodně počítá. RPG prvky a vyzbrojování však nemusí každému zachutnat.

Autor článku