Hlavní navigace

SoundCloud – skvělá hudba zdarma – 1. díl

12. 5. 2013

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Hudbu v podobě streamu poskytuje na internetu spousta internetových služeb. Patří mezi ně i služba SoundCloud, která je v mnohých ohledech naprosto jedinečná, třeba už jen svým unikátním výběrem skladeb. A navíc je zdarma. Pojďte se s ní seznámit!

SoundCloud – úvod a představení služby

V současnosti není problém na internetu nalézt zdroje nabízející hudbu v podobě streamu. Jedná se o takové služby, jako je kupříkladu Pandora, Spotify, Songza, Rdio a spousta dalších. Nicméně jen několik málo služeb poskytuje tak jedinečný výběr skladeb, jaký vám nabízí SoundCloud.

SoundCloud se považuje za platformu, která se řadí k tzv. social sound platform – což znamená, že se jedná o službu, která umožňuje uživatelům vkládat jimi vytvářenou hudbu a sdílet ji s fanoušky na jiných webech, jako jsou blogy umělců či stránky Facebooku.

Web služby SoundCloud a aplikace pro iOS a Android dále nabízejí zvídavějším uživatelům takříkajíc skutečné poklady. Spousta hudebníků totiž zveřejňuje právě tímto způsobem živou hudbu často experimentálního charakteru, kterou prostě nikde jinde nenajdete. Celý vtip ale spočívá v tom, že musíte vědět, jak se v tom rozsáhlém výběru orientovat.

Co vám zahrají?

Určitě se shodneme na tom, že hudba může mít opravdu naprosto různorodou podobu. Nicméně vězte, že SoundCloud je ochoten přijmout hudbu prakticky jakoukoliv – ať se jedná o skutečné mistrovské kousky, nebo náhodně vybrané úryvky obsahující mluvené slovo. V každém případě jednoznačně převažuje hudba.

Na SoundCloudu naleznete jak hudbu zvučných jmen, tak hudbu jmen méně známých. Najdete zde hudbu takových osobností, jako je kupříkladu Paul McCartney, hudbu současných umělců, jako je třeba Dawes či Tame Impala, ovšem stejně tak zde má své místo hudba méně obvyklých žánrů, jako je například hudba romského jazzového kytaristy Stephana Wrembela .

ICTS24

Stránka Paula McCartneyho

V příštím díle našeho seriálu si ukážeme, že SoundCloud není zdaleka jen o hudebních nahrávkách, nebo o poslechu oficiálních verzí. Zjistíte, že SoundCloud je právě o specialitách, které jen tak někde neuslyšíte. Pokud ale budete chtít takové „klenoty“ v SoundCloudu najít, nepočítejte s tím, že to bude zrovna jednoduché.