Hlavní navigace

Společnost Thales byla oceněna jako Google Cloud Technology Partner of the Year v kategorii Bezpečnost – Ochrana dat

18. 9. 2023

Sdílet

 Autor: Thales
Společnost Thales získala ocenění Google Cloud Technology Partner of the Year v kategorii Bezpečnost – Ochrana dat. Společnost Thales byla společně s dalšími předními globálními partnery Google Cloud oceněna za výjimečné výsledky v oblasti vývoje a implementace uživatelských řešení postavených na technologii Google Cloud.

Společnost Thales ve spolupráci s platformou Google Cloud řeší potřeby jiných společností po celém světě, které se potýkají se stále rostoucími nároky na bezpečnost, suverenitu a výkonové parametry v cloudovém prostředí. Díky svému dlouholetému odbornému zázemí v oblasti kybernetické bezpečnosti může společnost Thales nabídnout takové záruky a takovou úroveň zabezpečení, na které se mohou zákazníci po celém světě při migraci do cloudu spolehnout, a to při zachování požadované úrovně kontroly. Propojením odborných znalostí společnosti Thales s podnikovými řešeními Google Cloud a špičkovou infrastrukturou, znamená pro obě společnosti úzkou spolupráci na řadě rozsáhlých iniciativ v oblasti zabezpečení dat.

Společnost Thales se neúnavně snaží o to, aby byla její nabídka služeb zabezpečení skutečně mimořádná, a proto před nedávnem informovala o navázání spolupráce s cílem posunout zabezpečení dat na novou úroveň a přinést uživatelům své platformy CipherTrust Data Security další funkce využívající prvků umělé inteligence. Platforma využívá funkcí strojového učení Vertex AI Google Cloud, které umožňují identifikovat, klasifikovat a chránit citlivá data v cloudu. Funkce strojového učení pomáhají automatizovat základní úkony pro uživatele a postarají se o to, aby jejich citlivá data hostovaná v cloudu zůstala v bezpečí. 

O společnosti Thales 

Společnost Thales (Euronext Paris: HO) je globálním lídrem v pokročilých technologiích ve třech tržních segmentech: Obrana a bezpečnost, Letectví a kosmický průmysl a Digitální identita a bezpečnost. Vyvíjí produkty a řešení, které přispívají k bezpečnějšímu, zelenějšímu a inkluzivnějšímu světu.

Skupina každý rok investuje téměř 4 miliardy EUR do výzkumu a vývoje, zejména do klíčových oblastí, jako jsou kvantové technologie, technologie edge computing, 6G a kybernetická bezpečnost.

Od konce roku 2022 podporuje CipherTrust Cloud Key Manager společnosti Thales také iniciativy Bring Your Own Key (BYOK), včetně těch, které jsou určeny pro Google Cloud a Google Workspace. Thales a Google Cloud také společně provozují suverénní společný cloudový podnik (S3NS) určený zákazníkům služby Google Cloud ve Francii, kteří potřebují splnit přísné požadavky na suverenitu dat, jako jsou požadavky kladené na státní organizace a organizace spravující kritickou infrastrukturu.

Společnost Thales vybudovala strukturovanou cloudovou nabídku pro společnosti, které potřebují splnit nejpřísnější požadavky na ochranu dat. Cílem společnosti S3NS, společného podniku Thales a Google Cloud, je nabídnout francouzským společnostem a veřejným institucím řešení ekvivalentní službě Google Cloud, které plní požadavky na označení „SecNumCloud“, tedy certifikace Francouzské agentury pro bezpečnost informačních systémů (ANSSI). SecNumCloud nabízí aktuálně nejvyšší míru ochrany ve Francii, s výjimkou ochrany tajemství národní obrany, a v Evropě. Společnost S3NS již připravila první nabídku, která přichází s dalšími zárukami a kontrolami, jako jsou umístění dat v Evropě a externí šifrování spravované přímo S3NS (postavené na technologii Thales). 

„Ocenění pro partnery Google Cloud je uznáním významného dopadu a úspěchu u zákazníků v uplynulém roce na straně našich partnerů,“ říká viceprezident pro globální ekosystém a kanály ve společnosti Google Cloud Kevin Ichhpurani. „Jsme skutečně rádi, že společnost Thales získala ocenění Google Cloud Partner Award 2023 a těšíme se na to, že budeme i nadále ve vzájemné symbióze podporovat naše společné zákazníky.“

ICTS24

Sebastien Cano, viceprezident společnosti Thales pro bezpečnost cloudů a licenční aktivity, uvádí: „Jsme patřičně hrdí na naši spolupráci se společností Google Cloud a toto nejnovější ocenění je uznáním naší jedinečné práce, kterou společně odvádíme v celé řadě projektů. Společnými silami pomáháme našim zákazníkům na celém světě efektivněji identifikovat, klasifikovat a chránit jejich data a vytvořit podmínky k tomu, aby jejich migrace do cloudu proběhla bezpečně a v souladu s předpisy.“ 

Společnost Thales se také zúčastnila akce Google Cloud Next, která proběhla ve dnech 29. až 31. srpna 2023. Mezi některé z relací na této akci patřily:

Jak světoví lídři řeší požadavky na digitální suverenitu s Cyprienem Falquem, generálním ředitelem společnosti S3NS. Další informace o této akci, kterou bylo možné sledovat on-line živě a jejíž záznam je dostupný na vyžádání, naleznete zde.