Hlavní navigace

Svět Spore zaplnilo 100 milionů výtvorů

6. 5. 2009

Sdílet

Co mají společného korálové ryby se zobákem, bizardní sněhové koule a složité atomové modely? Všechny jsou součástí obsahu, vytvořeného hráči, pro kritiky vysoce hodnocenou videohru Spore.

 

Co mají společného korálové ryby se zobákem, bizardní sněhové koule a složité atomové modely? Všechny jsou součástí obsahu, vytvořeného hráči, pro kritiky vysoce hodnocenou videohru Spore. Studio Maxis společnosti Electronic Arts Inc. dnes oznámilo, že od vydání Spore Tvoření příšerek v červnu 2008, fanoušci Spore vytvořili na 100 miliónů svých kreací – průměrně 306.000 denně – a nahráli je do knihovny uživatelského obsahu Sporepedia na www.spore.com.

Těchto 100 miliónů představuje obrovskou škálu různých prvků hry, včetně 31.017.761 příšerek Spore – to je více než devatenáctinásobek na Zemi známých živočišných druhů. Stomilióntá kreace a celá kolekce uživatelského obsahu je k vidění ve Sporepedii. 

Titul Spore je všeobecně uznáván jako první, jehož jádrem je tvorba obsahu přímo uživatelem, který vlastní kreativitou z větší části určuje humornost a nevyzpytatelnost průběhu hry. Srdcem série Spore jsou osobité výtvory každého hráče. Ačkoli je uživatelsky tvořený obsah běžným prvkem sociálních sítí, série Spore se stala průkopníkem toho, jak je tento obsah tvořen, používán a sdílen ve videohře.

V připravovaném titulu Spore Galaktická dobrodružství, který vyjde zanedlouho, budou moci hráči posunout své kreace na další úroveň. Získají totiž možnost tvořit Vesmírné kapitány a pomocí Editoru dobrodružství vymýšlet a realizovat vlastní mise ke sdílení a hraní s dalšími hráči Spore prostřednictvím Sporepedie.

„Tohoto úžasného milníku bylo dosaženo za méně než rok od vydání Spore Tvoření příšerek,“ uvedla Lucy Bradshawová, viceprezidentka a generální manažerka studia Maxis. „Prakticky neustále nás ohromují nové a nové výtvory, kterými hráči s fantastickou kreativitou plní Sporepedii. Je tu vše od podivuhodných tvorů až po futuristické kosmické lodě. Už se nemůžeme dočkat toho, jak hráči projeví svůj důvtip v misích, vytvořených v Galaktických dobrodružstvích!“

V následujících měsících vyjdou v rámci série Spore nové hry: Spore Galaktická dobrodružství ve verzích pro PC a Mac, Spore Hero pro Wii™ a Spore Hero Arena pro Nintendo DS. Spore Galaktická dobrodružství (s datem vydání 26. června) jsou rozsáhle editovatelným rozšiřujícím balíčkem pro Spore, jenž do hry vnese obrovské množství nových variant a zábavy.

CS24

Hráči se vůbec poprvé mohou teleportovat na povrchy planet, vydat se na dobrodružství z dílny studia Maxis a jednoduše tvořit vlastní mise. Spore Hero pro Wii a Spore Hero Arena pro Nintendo DS s plánovaným vydáním na podzim 2009 katapultují hráče do rolí plně modifikovatelných hrdinských postaviček, bojujících o záchranu planety.