Hlavní navigace

Spore také pro Nintendo Wii a DS

18. 5. 2009

Sdílet

Spore Hero a Spore Hero Arena pro Nintendo Wii a DS zavedou hráče do nových světů, plných akce a dobrodružství

Série Spore zaznamenala další krok ve svém vývoji. Studio Maxis společnosti Electronic Arts dnes zveřejnilo podrobnosti o Spore Hero a Spore Hero Arena - dvou nových hrách, od základů vytvořených speciálně pro platformy Wii a Nintendo DS. Oba tituly staví na osvědčených prvcích celé série, tj. kreativitě, objevování a dobrodružství. Spore Hero a Spore Hero Arena nabídnou fanouškům Nintendo zbrusu nové zážitky již v letošním roce.

Spore Hero přináší bezkonkurenční tvůrčí svobodu ve stylu Spore ve snadno ovladatelné akční adventuře se zajímavým scénářem, exkluzivně pro Wii. Děj hry je zasazen do pestrého a živého 3D světa, kde hráči mají možnost vytvořit si vlastního hrdinu a vydat se s ním na dlouhou cestu za záchranou světa, který se stane jejich domovem, před zkázou ze strany temné síly, ohrožující planety.

S plným využitím předností systému ovládání Wii se hráči zapojí do napínavých bitev, vydají se na zábavné mise nebo budou plnit náročné hlavolamy. V průběhu hry budou sbírat více než 250 částí těl se speciálními vlastnostmi a k dispozici budou mít jedinečné možnosti přizpůsobení svých postav ve Spore Tvoření příšerek, upraveného a rozšířeného pro systém Wii.

Po úspěchu Spore Creatures pro Nintendo DS, katapultuje Spore Hero Arena pro tutéž platformu hráče do 3D galaxie, plné zábavy a intenzivních soubojů v aréně. Hráči si vytvoří originálního hrdinu-gladiátora, s nímž poté cestují od planety k planetě, utkávají se s nebezpečnými příšerami a plní speciální mise. Přitom shromažďují nové části těl a schopnosti.

V jednotlivých duelech je jejich cílem porážet místní šampióny, přičemž odměnou za vítězství jim jsou zvláštní dovednosti k vylepšení hrdiny. Kombinací těchto speciálních schopností, částí a dalších vylepšení si hráči vytvoří vlastní nezaměnitelný bojový styl, který bude jejich prostředkem k zastavení nepřátelské síly a záchraně galaxie. Spore Hero Arena bude rovněž obsahovat multiplayerový mód pro vzájemné bitvy až čtyř hráčů, propojených lokálně, nebo systémem hráč-hráč přes Wi-Fi.

CS24

„Když Maxis začal poprvé zvažovat adaptaci Spore pro konzoly, platforma Nintendo se hned od počátku jevila jako naprosto ideální. Ať už jde o akci, ovládanou stylusem, na Nintendo DS nebo všestranné ovladače Wii, početné zástupy fanoušků Nintendo budou souhlasit, že jejich platforma je pro Spore Hero a Spore Hero Arena perfektním domovem," uvedla Lucy Bradshawová, viceprezidentka a generální manažerka studia Maxis. „Příznivci Nintendo si zamilují humor těchto dvou her, možnosti tvorby vlastních hrdinů, zábavný herní systéme i jejich poutavé příběhy."

Spore Hero a Spore Hero Arena vyjdou v průběhu roku 2009.