Hlavní navigace

STALKER: Call of Pripyat ohlášen

14. 4. 2009

Sdílet

Studio GSC Gameworld ohlásilo již druhý samostatný přídavek ke svému akčnímu hitu STALKER.

S.T.A.L.K.E.R. Shadows of Chernobyl proslul zejména neuvěřitelně dlouhou dobou vývoje. Mnozí hráči už si mysleli, že hra nikdy nevyjde. Nakonec vyšla a po herní stránce byla překvapivě kvalitní, hratelná a atmosférická. Její tvář hyzdily akorát nejrůznější bugy či pochybná umělá inteligence.

Jinak si ale mix z akce a RPG elementů v netradičním prostředí kolem vybuchlé černobylské elektrárny našel velkou spoustu příznivců. Následovalo pokračování či samostatný datadisk Clear Sky, chcete-li. Ten už tak napínavý nebyl, stále ale nepopřel solidní kvalitu.

Nyní studio GSC Gameworld ohlásilo již druhý samostatný přídavek, který se jmenuje Call of Pripyat a s velkou pravděpodobností se bude opět odehrávat v zamořené Zóně.

Autoři dosud neohlásili žádné podrobnosti, ale nemůžeme předpokládat, že by se hra výrazněji lišila od svých předchůdců. Autoři se spíše budou snažit vymačkat ze svého enginu maximum a tak trochu nastavit kaši.

CS24

Pokud se ale vrátí zpět ke kvalitě Shadows of Chernobyl a oprostí jí od bugů, mohl by to být velice zajímavý a hratelný počin. Doufáme také, že se v Call of Pripyat konečně objeví pojízdná vozidla, která byla přislíbena už pro původní hru, nakonec se do ní ale nedostala.

Zdroj: PCG