Hlavní navigace

Steve Ballmer: Tablety s Windows 7 budou uvedeny během několika měsíců

15. 7. 2010

Sdílet

CEO Microsoftu Steve Ballmer na konferenci Worldwide Partner Conference oznámil, že nových tabletů s Windows 7 se dočkáme již za několik měsíců. V současné době totiž představují spolu s telefony klíčové produkty společnosti.

 

(video)

 

Po rockovém přivítání partnery Microsoftu, kteří zaplnili celou sportovní halu, CEO společnosti Steve Ballmer slíbil, že během několika měsíců budou na trh uvedeny tablety postavené na Windows 7.

„V horizontu několika měsíců se dočkáte uvedení řady tabletů s Windows 7, které na vás myslím udělají dojem. Tami vám dnes některé z nich představí. Dodávat je budou přesně ty firmy, od kterých byste to čekali: Asus, Dell, Samsung, Toshiba a Sony. Těšit se můžete na tablety vybavené klávesnicí, ale i bez klávesnice nebo s možností umístění do doku. Jednotlivé modely se od sebe budou lišit provedením, cenou i velikostí. Na všech však poběží Windows 7, jeho nativní aplikace i kancelářský balík Office. Displeje našich tabletů nabídnou elektronický inkoust i dotykové ovládání. A budou vám nápomocni v celé řadě situací, oceníte je jak v obchodní a podnikové sféře, která vyžaduje spolehlivého a výkonného elektronického pomocníka, tak i při cestování a chvílích oddechu, kdy dáváte přednost osobním zájmům. Bereme tuto oblast neskutečně vážně. Od mnoha partnerů jsem slyšel, že právě toto je segment, kde chcete vědět, co všechno Windows 7 přinášejí, a tohle je partnerská konference, kde vám skutečně řekneme, že se toho během následujících měsíců stane opravdu hodně, takže bychom se na to společně měli řádně připravit,“ pronesl hrdě na partnerském setkání.

Ballmer také potvrdil, že nové tablety a telefony mají v současné době nejvyšší prioritu.

„Produkty, o kterých jsem právě mluvil, jsou pro letošní ročník Worldwide Partner Conference bodem číslo jedna. Ukaž, ukaž nám, Microsofte, s čím chceš vtrhnout do světa tabletů, ukaž nám, s čím chceš ohromit svět mobilních telefonů. Jakmile vám ukážeme, na čem pracujeme, uvidíte, že jsme mysleli na všechno,“ dodal.

CS24

Nicméně Ballmer přiznal, že v oblasti smartphonů Microsoft zaspal: „S Windows Mobile jsme prospali jednu celou generaci. Téměř celý release cyklus. Ale systém Windows Phone 7, který jsme představili na letošním veletrhu Mobile World Congress v Barceloně, sklidil opravdu znamenité kritiky. A proto věřím, že vám poskytneme celou plejádu zařízení s Windows, které budou lidé s oblibou používat doma a které budou skutečně zapadat do určitých představ, které mají o jejich využití podniková IT oddělení.“

Přesné datum uvolnění Windows Phone 7 Ballmer neprozradil, očekává se však, že bude tento mobilní OS uvolněn do konce roku.