Hlavní navigace

Stranglehold - konkurence Maxe Payna

1. 3. 2006

Sdílet

Midway, John Woo a Chow Yun-Fat táhnou do boje...

Na loňské herní výstavě Electronic Entertainment Expo se objevily první střípky informací o chystané third person akci Stranglehold v podání společnosti Midway. Až nyní ovšem došlo k oficiálnímu představení tohoto lákavého titulu, který by letos v prosinci měl potěšit počítačové hráče i majitele konzolí Xbox 360 a PlayStation 3 (zatím není k dispozici). Hlavního hrdinu ztvární hvězda akčních filmů Chow Yun-Fat, který se zde opět vžije do role charismatického inspektora Tequily. Bystřejší čtenáři jistě již tuší, že nablýskaný Stranglehold bude mít něco společného s vynikajícím akčním filmem Hard Boiled. Stejně jako v případě této starší pecky se i o novinku od Midway postará John Woo, který po boku Chow Yun-Fata nesmí chybět. Společně se pokusí navodit takovou atmosféru, aby hráči získali pocit, že prožívají skutečný akční příběh.

O kaskadérských kouscích, rychlých kvérech a ještě rychlejších úderech inspektora Tequily si šuškají gangsteři z celého chicagského podsvětí. Je tedy zvláštní, že se zdejší ruská mafie odváží vztáhnout prsty na jeho bývalou ženu, kterou se nyní svérázný policista vydává zachránit. Není divu, že za sebou nechává jen mrtvoly - je to zkrátka jeho styl. Stranglehold poběží na novém Unreal Enginu 3.0, který se společně s fyzikálním enginem Havok postará o skutečné vizuální orgie. Autoři se naparují, že všechny předměty v herních lokacích bude možné různým způsobem zničit nebo alespoň znehodnotit, čemuž odpovídají i první zveřejněné screenshoty. Během záchranné akce se podíváte do Chicaga i Hong Kongu a zavítáte především do interiérů.

Tequila dokáže, stejně jako jeho konkurent Max Payne, držet v každé ruce jednu bouchačku a pálit jak o život. Na rozdíl od newyorského policisty ale zvládá mnohem efektnější i efektivnější akrobatické kousky. Vybíhá po zábradlí, odráží se od stěn, houpe se na lustru a přitom drží nepřátele neustále na mušce. Aby vám z toho všeho nešla hlava kolem, budete využívat již zažitého zpomalování času, díky kterému přežijete i pod těžkou palbou a vynikající akční scény si dokonale vychutnáte. Už aby to bylo...

Autor článku