Hlavní navigace

Stylový Blu-ray Samsung BD-P4600

16. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
BD-P4600 je dobře vybavený tenký Wi-Fi Blu-ray přehrávač nevšedního futuristického vzhledu, který zvláště vhodný pro montáž na stěnu vedle HD televize.

Jako ze sci-fi filmu působí elegantní Blu-ray přehrávač BD-P4600, který pro rok 2009 trůní na pomyslném vrcholu přehrávačů Samsung. Díky dotykovému ovládání a tenkému provedení s poloprůhlednými okraji a oblými hranami se perfektně hodí do kabiny kapitána Kirka ve Star Treku (či velitele Spocka...).

Čeho si asi každý hned všimne je jen jen 3,8 cm (1,5“) tenký box, který je přizpůsoben pro montáž na stěnu například vedle televize. A i pokud byste nechtěli přehrávač instalovat vertikálně, stále máte možnost jak neobvykle zvýraznit jeho elegantní vzhled díky speciálnímu stojanu, na němž přehrávač sedí pod úhlem 25 stupňů.

Samsung BD-P4600 Euro


Lakovaná čerň se hodí zvláště ke stejně provedeným televizorům a zákazníci v USA se mohou těšit na elegantní červenou linku, pro britský trh přichystal Samsung z nejasného důvodu „platinové“ provedení, rozumějme šedé, v lepším případě stříbrné. Nechejme se překvapit, jaká barva se dostane na náš trh, pravděpodobně to ale bude britská, tedy evropská verze. Zmíněná lesklá černá je v dnešní době oblíbená, mezi její nevýhody ovšem patří, že je na ní vidět každá šmouha a usazující se prach.

Tenké provedení má však své nevýhody. Kvůli nedostatku místa pro konektory jich nemá P4600 tolik, kolik byste u přístroje této kategorie čekali. Najdete jeden HDMI, ethernetový konektor, optický audio výstup a kompozitní video/audio. Naopak chybí vícekanálové analogové audio a komponentní video. Avizované Wi-Fi je realizování připojením Wi-Fi dongle k jednomu ze dvou USB portů (stejné řešení jako u BD-P3600), přičemž k tomu druhému je možné připojit flash disk a přehrávat DivX, MP3, WMA a JPEG obrázky, BD-P4600 umí dokonce i v DivX v HD rozlišení. K tomu samozřejmě plné HD 1080p i upscaling videa v nižším rozlišení (ať již z BD, DVD, ze souboru či CD).

Samsung BD-P4600

CS24


Externí flash slouží také k ukládání dat pro BD-Live 2.0, i když to není podmínkou, protože přehrávač má 1 GB integrované paměti.

P4600 umí zpracovat Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio a Dolby Digital Plus audio, dokonce je i posílat v nekomprimovaném formátu HDMI vybaveným zařízením bez dekódování komprimovaného HD zvuku.

Americká verze zvládá streamovat multimédia z Netflixu a Pandory, o podobných schopnostech evropské verze nejsou známy podrobnosti.

Za to se ví, že v Británii bude BD-P4600 k dosání za 200 liber s daní (~6000, ~180 euro), což je rozhodně méně, než 400 dolarů v USA za formálně nižší model BD-P3600. To činí z P4600 velmi výhodnou nabídku, zvláště pokud hledáte stylový Blu-ray přehrávač.


Samsung BD-P4600 US