Hlavní navigace

Své první tablety s podporou umělé inteligence představil Samsung

Sdílet

 Autor: Samsung
Nové profesionální tablety Galaxy Tab S10 Ultra a Galaxy Tab S10+ nabídnou kromě široké podpory funkcí Ai také velké displeje s úhlopříčkami 14,6, resp. 12,4 palců (37,1 a 31,5 cm), ovládání pomocí dotykového pera S Pen a také extrémní výkon.

Díky vylepšenému hardwarovému výkonu se uživatelé můžou těšit na rychlejší a spolehlivější funkce s umělou inteligencí, k nimž se nově lze snadno dostat díky nové speciální klávese Galaxy AI na ochranném krytu s klávesnicí.

Vyvíjíte už podnikové aplikace s pomocí AI nástrojů?

V softwarové výbavě nechybí funkce Poznámkový asistent či Asistent kreslení pro pomoc při psaní poznámek nebo kreslení, vše optimalizované pro formát tabletu.

Modely řady Galaxy Tab S10 také fungují jako řídicí jednotky chytré domácnosti – k dispozici je 3D mapa domácího prostředí, na které se zobrazí všechny připojené přístroje a spotřebiče.

O zabezpečení dat a ochranu osobních údajů se stará robustní systém Samsung Knox. Samsung umožní uživatelům vybírat z několika způsobů, jak s přístroji a daty zacházet. V nastavení Galaxy AI lze například zakázat zpracování dat on-line, aby bylo jasné, že žádné citlivé informace tablet neopustí.

Pro podporu Ai je potřebný výkon – a ten je oproti předchozím verzím výrazně vyšší. Galaxy Tab S10 Ultra v porovnání s předchozím modelem Galaxy Tab S9 Ultra nabízí vyšší výkon o 18 % u jednotky CPU, o 28 % u GPU a o 14 % u NPU.

Umělá inteligence zničí smartphony Přečtěte si také:

Umělá inteligence zničí smartphony

Displej je vybavený technologií Dynamic AMOLED 2Xpro dobrou viditelnost při prudkém denním světle. Reprosystém se čtyřmi reproduktory je vybaven technologií Dialogue Boost s umělou inteligencí, která zesiluje výhradně dialogy, a přitom ponechává zbytek zvukové stopy v původní hlasitosti.

Tablety mají odolnost IP68 a disponují ochrannou konstrukcí ze slitiny hliníku Armor Aluminum.

Chytřejší práce

Tablety řady Galaxy Tab S10 se výborně hodí pro efektivní práci a zároveň umožňují uživatelům uplatnit kreativní schopnosti.

  • Psaní poznámek dotykovým perem S Pen je díky aplikaci Poznámkový asistent na velkém displeji hračka. Ručně psané zápisky z přednášek ve škole, zápisy z pracovních porad nebo ryze osobní poznámky lze pomocí umělé inteligence převést do digitální podoby a případně i přehledně sumarizovat. Díky funkci Překlad PDF souborů umí tablety řady Galaxy Tab S10 také bez problémů překládat PDF a zobrazit přeloženou verzi v samostatné vrstvě. K uspořádání chaotických ručně psaných zápisků slouží funkce Pomocník pro psané písmo. 
  • Umělá inteligence Galaxy AI se uplatní i při úpravě obrázků pomocí funkce AI kreslení. Galaxy Tab S10 Ultra se tak výborně hodí k sofistikovanému ztvárnění jakékoli kreativní představy, pokud by její realizace za běžných okolností narazila třeba na nedostatek výtvarných schopností. 
  • Funkce Circle to Search, vzniklá ve spolupráci Samsungu a Googlu, umožňuje v libovolném okamžiku zakroužkovat jakýkoli obsah na displeji a Google o něm okamžitě vyhledá potřebné informace, bez nutnosti přepínat do prohlížeče nebo cokoli kamkoli zadávat. Může jít o překlady, vyhledání informací o obrázku, videu či textu, s ničím z toho nemá umělá inteligence problém. Nově je v nabídce dokonce i řešení fyzikálních nebo matematických rovnic a úkolů. 
  • Dotykové pero S Pen je vybaveno funkcí Bezdotykové příkazy s AI, která umožňuje okamžitý přístup k asistenční službě Galaxy AI bez nutnosti vstupu do menu. Asistenční aplikace lze také snadno spouštět pomocí samostatné klávesy Galaxy AI na ochranném krytu s klávesnicí. Tady lze zadávat písemné příkazy nebo přepínat mezi asistenčními systémy Samsung Bixby a Google Gemini.

Podpora dalších funkcí

Tablety řady Galaxy Tab S10 poslouží i jako inteligentní přístroje k řízení chytré domácnosti a správě či ovládání různých systémů a přístrojů. K dispozici je mimo jiné 3D mapa domácnosti optimalizovaná pro velký displej, na které lze ovládat veškerá zařízení zapojená do systému SmartThings pomocí stejnojmenného widgetu.

Uživatelé můžou také spustit funkce SmartThings Energy a AI Energy Mode a jednoduše sledovat spotřebu energie připojených zařízení.

Telefony Samsung Galaxy S24 jsou plné AI vychytávek, slibují doslova revoluci Přečtěte si také:

Telefony Samsung Galaxy S24 jsou plné AI vychytávek, slibují doslova revoluci

Mezi významné aplikace třetích stran, k nimž se majitelé nových tabletů dostanou, patří třeba Goodnotes, LumaFusion, Noteshelf3, Clip Studio Paint, Picsart nebo Sketchbook.

Třeba při úpravách videozáznamů v aplikaci LumaFusion můžou uživatelé snadno ovládat rychlost přehrávání a přidávat dramatické obrazové efekty, vytvářet obsah pro sociální média pomocí nástrojů umělé inteligence v aplikaci Picsart.

CS24

Tablety Galaxy Tab S10 Ultra a Galaxy Tab S10+ už lze v České republice zakoupit. Ceny jsou níže v tabulce.  

MODEL

BARVA

ÚLOŽIŠTĚ

VARIANTA S WI-FI

VARIANTA S 5G

VÝKUPNÍ BONUS

Galaxy Tab S10+

šedomodrá, stříbrná

12 + 256 GB

27 999 Kč

31 999 Kč

6 000 Kč

12 + 512 GB

30 999 Kč

34 999 Kč

6 000 Kč

Galaxy Tab S10 Ultra

12 + 256 GB

32 999 Kč

37 499 Kč

10 000 Kč

12 + 512 GB

36 499 Kč

40 499 Kč

10 000 Kč

16 + 1 TB

43 999 Kč

10 000 Kč

Uvedené ceny jsou doporučené maloobchodní ceny stanovené výrobcem. Prodejní cena se může lišit podle prodejce. Speciální nabídka nemusí být dostupná u všech prodejců.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.