Hlavní navigace

Symantec opouští protiatomový kryt

22. 6. 2007

Sdílet

Něco poněkud lehčího: Společnost Symantec se po letech rozhodla přemístit svou divizi boje proti škodlivému softwaru ze stylového venkovského protiatomového krytu do méně stylových, zato praktických kanceláří v Readingu.

Podnikové oddělení boje proti malwaru dosud sídlilo v temně vyhlížejícím vojenském zařízení, bývalé protiatomové základně britské armády, nacházejícím se v horské oblasti u městečka Twyford.




Symantec má několik podobných regionálních vývojových SOC center (Special Operations Center), obvykle zaměřených na specifické softwarové hrozby. Ne vše lze zkrátka mít v centrále společnosti, decentralizace vývoje snižuje náklady a umožňuje je vůbec sehnat, neb jak je známo, o softwarové odborníky je nouze.



Pracoviště v jaderném bunkru nemá kde kdo a pro společnost to byla svým způsobem dobrá reklama, že jejich „bezpečáci“ sídlí na takovém místě. Nicméně jakmile nadšení zaměstnanců vyprchá, dostaví se ty méně radostné aspekty takového pracoviště - nepřítomnost oken a problémy s hygienickými zařízeními. A tak vedení rozhodlo, nyní mají zaměstnanci nové, světlé kanceláře v Readingu.

- - Alexandr Radecký

Autor článku