Hlavní navigace

T-Mobile zlevňuje datový roaming (a přináší další novinky)

27. 5. 2008

Sdílet

Společnost T-Mobile přichystala řadu novinek pro letní cesty do zahraničí. Ty se týkají oblastí datového roamingu, MMS zpráv či běžného volání při překračování hranic. Mírně zlevní i mobilní přístup k internetu v ČR.

Společnost T-Mobile přichystala řadu novinek pro letní cesty do zahraničí. Ty se týkají oblastí datového roamingu, MMS zpráv či běžného volání při překračování hranic. Mírně zlevní i mobilní přístup k internetu v ČR.

Od 1. července 2008 T-Mobile výrazně zlevní roamingové datové přenosy v 26 zemích Evropské unie a třech státech Evropského hospodářského prostoru (Island, Lichtenštejnsko, Norsko) a sjednotí je s domácími cenami.

Na surfování v zahraničí zákazníci T-Mobile od 1. července výrazně ušetří. Pro přístup na Internet přes APN Internet, podniková APN nebo Blackberry dochází ke snížení ceny o 79% z 0,24 Kč/kB na 0,05 Kč/kB bez DPH. Cena za přístup na WAP klesne také na stejnou cenu jako doma, tedy 0,50 Kč/kB. Uvedené ceny platí pro hlavní roamingové nabídky T-Mobile: Happy Roaming, roamingové zvýhodnění EU a Cestovatel.

V rámci těchto změn bude zlevněn i přístupu na internet v tuzemsku na 0,05 Kč/kB bez DPH (doposud 0,06 Kč/kB). Účtování pro Twist zákazníky včetně DPH činí 0,06 Kč/kB za přístup na internet a 0,6 Kč/kB za WAP.

T-Mobile přináší také novinku, jež pomůže při sledování výše datového roamingového účtu: zákazníci s nejčastěji používanými datovými kartami mohou s pomocí nové verze software web'n'walk manager automaticky sledovat objem dat přenesených v roamingu, či se nechat upozornit na dosažení určitého limitu přenesených dat.

Podporované datové karty pro w'n'w manager jsou IP Wireless/4G Combi Karta, Huawei E220, Option ExpressCard, Option Globetrotter EDGE, Option EDGE Combo, Sony Ericsson GC85 a Siemens ES75. Nejnovější verzi lze stáhnout na www.t-mobile.cz/wnwmanager.

Se začátkem prázdnin pak T-Mobile přinese nové ceny za MMS ze zahraničí. Ovšem jen v rámci zvýhodnění Cestovatel, kdy budou stát stejně jako v České republice. Tarifní zákazníci tak budou moci od 1. července do 30. září posílat MMS za 8,20 Kč bez DPH.

Cestovatel se vyznačuje nízkými cenami všech služeb, tedy nejen volání, ale i SMS a datových přenosů v jedenácti T-Mobile zemích, a to v Černé Hoře, Chorvatsku, Maďarsku, Makedonii, Německu, Nizozemí, Polsku, Rakousku, Slovensku, Velké Británii a v USA. Například minuta hovoru stojí 4 Kč bez DPH plus sestavovací poplatek 29 Kč bez DPH. Příchozí hovory jsou pouze v ceně sestavovacího poplatku.
Nenechte si ujít:
O2 láká na nízké mobilní tarify v zahraničí

Volný i UPC zrychlují internetové připojení za stávající ceny

Český T-Mobile nabízí MDA už ve třetí variantě

Nové mobilní technologie zásadně změní náš život!

U:fon nabízí nejlevnější tarif pro pevnou linku všem

T-Mobile rozšiřuje nabídku datových služeb

Skype již i v mobilních telefonech!

Všichni klienti T-Mobile cestující do Rakouska se navíc mohou setkat s jednou technickou novinkou. Dosud bylo zvykem, že při cestě do jiného státu byl hovor při přejezdu hranic ukončen. To už ale netýká zákazníků T-Mobile. Od 30. května 2008, pokud při cestě do Rakouska započnou svůj telefonát na českém území, nebude jejich volání po překročení hranic ukončeno. Navíc bude jejich telefonát stále účtován podle standardního ceníku, nikoliv roamingového.

 

Autor článku