Hlavní navigace

Technika na pomoc maminkám

10. 2. 2009

Sdílet

Být maminkou už v dnešní době nemusí znamenat nutnost ulehat večer vyčerpaná po celém dni v pozoru. Existují totiž sofistikované systémy, které vám umožní mít své nemluvně pod kontrolou, i když se zrovna věnujete ve vedlejším pokoji svému koníčku a zároveň poskytovat svému nemluvněti nadstandardní péči.

DECT baby monitor SCD530/00


Tato „elektornická chůvička“ respektuje potřebu soukromí – automaticky vybírá vysílací kanál, který je pro každý jednotlivý přístroj unikátní. Nemůže se proto stát, že k vašim uším dolehne jiný zvuk, než ten který jde z místnosti, v níž se nachází vaše miminko. Tím je vyřešen také problém, známý od mnoha dalších přístrojů, které chytají  rovněž signály bezdrátových telefonů či vysílaček. Zařízení je vybaveno senzorem, který měří vzdušnou vlhkost a upozorní vás na příliš suchý vzduch, který nepůsobí dobře na dýchací cesty. Tepelné čidlo pak pomáhá sledovat správnou teplotu, kterou malé děti potřebují odlišnou v různých fázích dne i roku.

Dokonce i když zařízení úplně ztišíte, dozvíte se o probuzení potomka, protože se na přijímači rozbliká světelná signalizace. Mikrofon na stanici umístěné v dětském pokojíku má nastavitelnou citlovost, při té největší můžete dokonce slyšet dech dítěte. Baterie v přenosné rodičovské jednotce vydrží až 24 hodin na jedno nabití. Pomocí clipu si zařízení pohodlně připnete třeba na opasek, nebo použijete pásek pro zavěšení kolem krku, samozřejmostí je i cestovní taška na kompletní sestavu. Signál tohoto přístroje má dosah 330 metrů, což bohatě postačí na volný pohyb po většině bytů. Určitě příjemným bonusem je funkce přehrávání ukolébavek a nočního světla, které navodí příjemnou atmosféru pro usínání. Za 3290 Kč je možno objednat například na www.nejlevnejsiobchod.cz.

DECT baby monitor SCD530/00

Pokojový a koupelový teploměr


Tento teploměr ve tvaru květiny má velmi univerzální vlastnosti – měří teplotu v místnosti a zároveň je voděodolný a plave, takže vám pomůže odhadnout správnou teplotu koupele pro vašeho "juniora". Je tak bezpečný, že může sloužit i jako hračka. Na www.docsimon.cz k dostání za 550 Kč

Pokojový a koupelový digitální teploměr Philips

 

Zvlhčovač vzduchu Philips SCH580


Správný stupeň vlhkosti pomáhá chránit vaše dítě před bolestí v krku a podrážděním sliznice, čímž zvyšuje odolnosti proti infekcím. Zároveň působí pozitivně na citlivou pokožku dítěte. Chladný, zdravý vlhký vzduch vytváří přístroj pomocí ultrazvukových vln – vlhkost se pak ze vzduchu nesráží ani nezvyšuje pokojovou teplotu. Provoz je tichý, neruší tedy ani v noci. Zvlhčovač zakoupíte například na www.nakupuj.com za 2999 Kč.

CS24

Zvlhčovač vzduchu