Hlavní navigace

Test technik k úspoře baterie pro iPhone a iPad - 3. díl

3. 9. 2013

Sdílet

 Autor: Apple/pcadvisor.co.uk
Potvrzujeme a vyvracíme tvrzení, která kolují ohledně různých způsobů zacházení s mobilními zařízeními od Applu a jejich vlivu na baterii.

Předchozí díl

5. „Kalibrace mé baterie pomůže šetřit výdrž baterie.“

PolopravdaKdyž odcházíte z domu, zkontrolujete si telefon a zjistíte, že jeho baterie vydrží ještě čtyři hodiny – o tři hodiny později vám ale dojde šťáva. Jestliže máte takový problém, váš iPhone (nebo iPad) potřebuje kalibraci baterie. Apple doporučuje, abyste pravidelně kompletně vyčerpali baterii vašeho iOS zařízení a poté ji nabíjeli tak dlouho, dokud není zcela plná. Tento proces, zvaný kalibrace, pomáhá vašemu zařízení odhadnout svou zbývající výdrž baterie o dost přesněji. Kalibrace vaší baterie zajistí, že se včas dozvíte, kdy musíte zařízení nabíjet – nevede však k delší výdrži baterie.

6. „Vypnutí ekvalizace při přehrávání hudby zvýší životnost baterie.“

NepravdaTento tip jsme našli na webu Applu a stejnou radu nabízí i několik „bateriových“ utilit. Abychom ověřili platnost tohoto tvrzení, vzali jsme plně nabitý iPad a poté jsme na něm nonstop přehrávali audio se zapnutým a následně s vypnutým ekvalizérem. (Pro přizpůsobení ekvalizace klepněte na Settings [Nastavení] > Music [Hudba] > EQ [Ekvalizér] a zvolte kýžené nastavení.) Po 26 hodinách a 41 minutách poklesla hodnota baterie iPadu bez ekvalizéru na 84 procent. Když jsme stejný test provedli s ekvalizérem při nastavení „Hip Hop“, byla baterie iPadu po dokončení testu na 85 procentech své kapacity. Podle našich testů tedy ekvalizér neměl na životnost baterie prakticky žádný vliv.

7. „Dok s baterií pomůže zvýšit výdrž mého telefonu.“

PravdaApple – i ostatní výrobci přenosných zařízení – musejí nalézt rovnováhu mezi hmotností a velikostí produktu a jeho estetickou stránkou a výdrží baterie. Apple by mohl vyrobit „iPhone MAXI“ s tloušťkou několik centimetrů a téměř kilovou hmotností, který by dokázal přehrát 20 i více hodin videa; velikost takového telefonu by ale byla hendikepem, který by většinu zákazníků odrazoval od koupě.

ICTS24

Na druhou stranu, pokud dočasně potřebujete trochu větší kapacitu baterie, můžete se obrátit na jednu z mnoha společností, jejichž obaly, přestože zvyšují velikost a hmotnost vašeho telefonu, taktéž rozšiřují životnost jeho baterie a chrání jeho displej před poškozením vlivem pádu. Jedním z příkladů může být Mophie Juice Pack Plus, který zahrnuje vestavěnou baterii s kapacitou 2 100 mAh, a který pomohl našemu iPhonu 5 přehrát téměř dvakrát tolik místního videa při plném jasu, než kolik zvládl přehrát samotný telefon.

Pokračování