Hlavní navigace

The Sims 2 - legenda pokračuje

7. 5. 2003

Sdílet

Legendární Simáci se rozrostou o zbrusu nové pokračování! Stárnoucí simulace reálného života by s příchodem druhého dílu měla nabídnout spoustu nových prvků a opět tak šokovat i všechny škarohlídy, kteří s virtuálními Simáky již nechtějí mít nic společného.

Již je jsou tomu více jak tři roky, co se na pultech obchodů objevila revoluční simulace reálného života The Sims od mistra Willa Wrighta a slavného vývojářského týmu Maxis. Tato hra se stala legendou a dočkala se mnoha datadisků, z nichž ten poslední se již brzy dostane všem fanouškům Simáků do drápů. Pokud vás však tito staří dobří virtuální nezbedníci omrzeli, nezoufejte. Electronic Arts konečně ohlásili pokračování, které by mělo stárnoucí sérii vdechnout nový život.



Nová simulace The Sims 2 vzniká opět pod vedením vývojářů z Maxisu a v prodeji by měla být na začátku příštího roku. Již nyní se však autoři chlubí se spoustou zajímavých informací, a dokonce se netají ani s vizuálním zpracováním a posílají do světa několik vskutku povedených screenshotů. Hru bude možné zhlédnout v pohybu na letošní výstavě Electronic Entertainment Expo v Los Angeles, kde bude přesně 13. května představena. Než se však dozvíme více, pojďme se mrknout na několik novinek.



Na začátku hry si opět budete moci vybrat jednoho či více Simáků nebo si jednoduše přizpůsobit jejich vzhled k obrazu svému. Nyní však s vaším človíčkem prožijete celý život! Vaše virtuální já bude stárnout a vyvíjet se na základě chování a rozhodnutí v průběhu hry. Každý človíček bude mít svoji DNA, která je tvořena souborem psychických a fyzických vlastností. Pokud se dva milenci rozhodnou mít děťátko, zdědí po nich človíček jak dobré, tak i špatné stránky. Na základě výchovy rodičů se pak malý raubíř bude vyvíjet a trauma z dětství se s ním může táhnout třeba po celý zbytek života. Zkrátka a dobře, v The Sims 2 bude mnohem více záležet na každičké situaci než v předchozích hrách.



Díky tomu budou noví Simáci realističtější a s největší pravděpodobností ještě více návykovou hrou. Jen si představte situaci, kdy máte pod kontrolou malé sourozence. Sestra je sportovkyní tělem i duší, neustále poskakuje, cvičí a začíná s matkou posilovat. Bratr se naopak nejraději válí u televize a s břichem plným pizzy sleduje fotbalové zápasy. Za pár let vyroste dívenka v krásnou slečnu s vypracovaným tělem, chlapec naopak ztloustne a stane se z něj nudný povaleč. Nemusím jistě dále rozvádět, kdo ze sourozenců bude mít více přátel a kam se bude ubírat jejich další život.



To vše je samozřejmě ještě podpořeno novým grafickým zpracováním. Ze screenshotů i z tiskové zprávy je patrné, že tentokrát se Simáci oblékli do zbrusu nového 3D kabátku, který vypadá ještě lépe než ve skutečnosti. Všechny postavy navíc mají i obličejovou mimiku, díky níž se dočkáte mnohem lepšího vyjádření veškerých pocitů. Zamilovanou dvojici tak od rozhádaného páru poznáte nejen podle vzteklého dupání a rozhazování rukama jako doposud, ale hlavně podle výrazu tváří. Netroufám si odhadovat, jak náročný bude The Sims 2 na hardware, když vezmu v úvahu, že budete moci pořádat velké večírky a všechny postavy se budou chovat na základě propracovaného systému DNA.



Na závěr nesmím zapomenout na spoustu nových vlastností, vybavení, drobných předmětů a aktivit. Samozřejmě se opět dočkáte i tvorby vlastních obydlí a dalších starých známých prvků. Doufejme, že se autorům jejich nové dílko vydaří a opět překvapí i ty hráče, kteří se Simáky již momentálně nechtějí mít nic společného.

Autor článku