Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 8.díl

1. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

2. díl článku: Syncdocs

3. díl článku: IFTTT

4. díl článku: Gmail Offline

5. díl článku: Gladinet Cloud Desktop

6. díl článku: Checker Plus pro Google Calendar

7. díl článku: CompanionLink

 

Vzdálená plocha Chrome

Nástroj Vzdálená plocha Chrome od Googlu, který je v současnosti stále ještě ve stádiu beta verze, vám umožní přistupovat a řídit vzdáleně prakticky libovolný počítač, a to přímo z okna internetového prohlížeče. Jediné, co budete potřebovat, je zdarma dostupný doplněk pro internetový prohlížeč Chrome. Z toho vyplývá, že služba funguje hladce prakticky v libovolném operačním systému – Windows, Mac, Linux a dokonce i v cloudově orientovaném operačním systému Chrome OS.

Vzdálená plocha Chrome v současnosti vyžaduje u každého počítače účast jednoho uživatele, kteří na počítačích, které se mají vzdáleně spojit, musí ručně přijmout spuštění nové relace. V této podobě je tedy tato služba směrována na možnost řešení problémů s počítačem, kdy jeden uživatel žádá druhého uživatele u jiného (vzdáleného) počítače o pomoc. Jedná se tak o doslova z nebe seslaný nástroj pro nás všechny, kdo často fungujeme v rámci rodiny jako poradci při problémech s počítačem. Google se nechal slyšet, že v blízké době rozšíří nástroj Vzdálená plocha Chrome ještě o možnost vzdáleného přístupu k počítači, aniž by u něj byla nutná přítomnost jiného uživatele, což by tento nástroj učinilo ještě daleko užitečnějším.

Vzdálená plocha Chrome

Pomocí nástroje Chrome Remote Desktop budete moci ovládat vzdálený počítač, ovšem pouze se souhlasem jeho majitele.

Byl pro vás článek přínosný?