Hlavní navigace

TIP: jak na úpravu titulků k filmům

18. 2. 2011

Sdílet

V dnešním tipu se podíváme na tři zajímavé programy, které vám pomohou s tvorbou a úpravou titulků k videu.

Subtitles Wizard

Subtitles Wizard je skvělý český (bezplatný) program, který zvládá mnoho funkcí. Nejen, že podporuje třináct různých formátů titulků, které rozpoznává automaticky, ale umí také soubory konvertovat z jednoho formátu do druhého, titulky editovat, opravovat, posouvat a nebo přehrávat.

Subtitle Processor

Díky této aplikaci můžete jak editovat existující titulky, tak i přidávat titulky k filmům podle zvukové stopy. Jádrem programu jsou tři propojené moduly: editor, přehrávač a překladatel. Subtitle Processor pracuje s formáty MicroDVD, SubRip, SSAv4 a SimpleTime. Titulky můžete přeřádkovat, spojovat, rozdělovat, vkládat přechodné efekty nebo měnit jejich rychlost. Program slouží také jako přehrávač.

Subtitle Worshop

Výčet programů by nebyl kompletní, pokud bychom nezmínili Subtitle Workshop, jelikož jde o jeden z nejlepších programů pro práci s titulky. Podporuje všechny rozšířené formáty a disponuje všemi editačními vlastnostmi, které byste mohli potřebovat. Aplikace si poradí jak s tvorbou titulků, tak s jejich  následnou editací, spojováním, rozdělováním nebo synchronizací. Velkou výhodou je také intuitivní rozhraní.

Foto: Fotolia © SSilver

Byl pro vás článek přínosný?