Hlavní navigace

TIP: jak zabezpečit dokument vytvořený ve Wordu 2007

14. 8. 2010

Sdílet

Chtěli byste váš dokument vytvoření ve Wordu 2007 opatřit heslem a zašifrovat? Poradíme vám, jak na to.

Své dokumenty vytvořené ve Wordu 2007 můžete zabezpečit tak, abyste se na ně mohli dívat pouze vy. Ne každý ví, že své dokumenty můžete opatřit heslem a navíc je i zašifrovat, takže budou ukryty před zraky cizích lidí. Pokud byste své soubory chtěli touto cestou ochránit, postupujte podle následujících kroků. Ve Wordu 2007 klikněte na hlavní ovládací tlačítko umístěné v levém horním rohu.

V nově otevřeném menu klikněte na Připravit a následně zvolte možnost Zašifrovat dokument - zvyšte bezpečnost svého dokumentu přidáním šifrování. Následně se vám zobrazí dialogové okno, které vás požádá o vytvoření hesla pro daný dokument.

CS24

Pozor: pokud heslo jednou zapomenete, svůj soubor už s vysokou pravděpodobností nikdy neotevřete, proto jej uložte na bezpečné místo nebo ještě lépe si jej vryjte pevně do paměti.

Vložte heslo a stiskněte tlačítko OK. Následně se okno automaticky uzavře a začne šifrování, které by v závislosti na velikosti dokumentu mělo trvat jen pár sekund. Pokud své soubory vytvořené ve Wordu 2007 zašifrujete, Microsoft Office je budou automaticky ukládat se 128-bitovým kódováním. V případě, že nyní bude kdokoli chtít váš soubor otevřít, bude automaticky požádán o zadání hesla.