Hlavní navigace

TIP: podepisujeme elektronicky PDF dokumenty zdarma

20. 6. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si mimo jiné představíme bezplatnou aplikaci, která umožňuje elektronicky podepisovat PDF dokumenty.

Podepsat PDF

Vytvořit PDF dokument není složité - stačí nainstalovat k tomu určený software. Problém nastává v situaci, kdy potřebujete tento dokument elektronicky podepsat. K elektronickým podpisům PDF existuje spousta placených programů, my si však dnes představíme software, který je zdarma a v češtině a k podepisování PDF bohatě postačí.

Aplikace s jednoduchým názvem Podepsat PDF vám umožní nastavit viditelný podpis u PDF dokumentů a nastavit časové razítko, podepsání se pak provádí přetažením na ikonu na ploše. Vy tedy vytvořený PDF soubor uchopíte a jednoduše přetáhnete na ikonku tohoto programu. Před tím si v programu nastavíte důvod podpisu, místo podpisu, umístění podpisu, viditelnost podpisu, font podpisu, povolení možných změn a autorizaci pro vytvoření časového razítka.

CS24

Windows Error Code Lookup Tool

Dále si dnes představíme zajímavý nástroj, který se může hodit každému uživateli Windows. Windows Error Code Lookup Tool představuje jednoduchý bezplatný program, který umožňuje zjistit, co znamená ta která chyba ve Windows (respektive co znamená chybový kód, který se vám čas od času zobrazí na obrazovce Windows). Tento kód stačí zadat do aplikace a vyjede vám popis dané chyby.