Hlavní navigace

TIP: software, který pročistí váš disk a obnoví smazaná data

21. 8. 2010

Sdílet

Chtěli byste obnovit smazaná data a zrychlit chod pevného disku? Poradíme vám, jak na to.

V dnešním tipu si představíme tři programy, jež vám umožní manipulovat s pevným diskem – od obnovení smazaných dat, přes jeho kompletního vyčištění od přebytečných souborů až po rozdělení disku na oddíly a změnu jejich velikosti.

Recuva

Prvním programem, který si dnes představíme, je Recuva. Tento šikovný nástroj umožňuje obnovu nechtěně odstraněných složek a souborů. Obnovit lze například i data, která smazal virus, soubory z paměťových karet nebo audio soubory z MP3 přehrávačů. Program je distribuován jako freeware, tudíž zcela zdarma.

Complete System Tuneup

Tento softwarový balík se postará o kompletní optimalizaci operačního systému - vyčistí disk od nepotřebných a dočasných souborů, defragmentuje ho a umožní i jednoduchou správu běžících služeb a procesů. Complete System Tuneup je taktéž freeware.

CS24

Partition Manager

Poslední užitečná aplikace, kterou si dnes představíme, nese název Partition Manager. Tento program vám umožní snadné a spolehlivé rozdělení vašeho pevného disku. Dokáže vytvářet, kopírovat, měnit velikost či přesunovat části pevného disku.