Hlavní navigace

TIP: upravujeme fotky a video online

1. 9. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme zajímavé webové služby, které umožňují úpravu fotografií a videa online. Navíc si ukážeme i online službu pro tvorbu kvalitních prezentací.

JayCut

JayCut je zajímavým nástrojem pro úpravu videa online. Nedávno byla spuštěna jeho nová verze, která nabídne povedené uživatelské rozhraní a spoustu funkcí. Své video můžete opatřit přechodnými efekty, dát do něj obrázky nebo doplnit titulky. Výtvor si pak lze uložit ve formátech Flash H.264, MPEG-4 H.264 a AVI - XviD.

Picnik

K nejznámějším aplikacím, které umožňují úpravu fotografií online, patří zcela jistě Picnik. Jeho výhodou je, že se spolupracuje s všemožnými webovými galeriemi a nabídne velké množství funkcí. Pro použití Picniku se nemusíte nikde registrovat. Služba je zcela zdarma.

SlideRocket

Poslední webová aplikace, kterou si dnes představíme, je určena výhradně k tvorbě prezentací. Služba je opravdu dobře propracovaná a umožňuje jak tvorbu působivých prezentací, tak jejich následné sdílení. Se SlideRocket není problém do prezentace vložit zvuk nebo flashové video. K dispozici je bezplatná i placená verze služby.