Hlavní navigace

TIP: za kolik by vaši identitu koupili počítačoví piráti

30. 11. 2010

Sdílet

Kolik si myslíte, že by za vaši identitu zaplatili počítačoví piráti? Vyzkoušejte si kalkulačku od společnosti Symantec.

Jelikož počítačová kriminalita neustále roste a s osobními údaji nic netušících uživatelů se na černém trhu čile obchoduje, připravila bezpečnostní společnost Symantec zajímavou kalkulačku. Ta se nachází na webu Everyclickmatters.com a uživateli pomůže odhalit částku, za kterou by počítačoví zločinci byli ochotni koupit vaše osobní údaje. Na stránce jednoduše vyberete, jaké činnosti na internetu provádíte, a kalkulačka vám obratem vypočítá cenu vaší internetové identity.

Pokud na internetu platíte kreditní kartou, zveřejňujete online seznam svých přátel a máte účet na sociální síti, jste pro počítačové piráty zajímavým cílem. Podle společnosti Symantec se obětí počítačové kriminality (včetně virů a červů) staly již dvě třetiny uživatelů internetu na celém světě. Pokud si tedy myslíte, že vaše osobní informace nemají žádnou cenu, zkuste si udělat test na Everyclickmatters.com a ihned uvidíte, za kolik by vaši identitu počítačoví piráti koupili.