Hlavní navigace

Tip: Zrychlete start Windows odložením startu aplikací

22. 8. 2011

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Zdá se vám, že Windows nabíhá příliš pomalu? Nedá se s vaším počítačem ještě několik minut po zapnutí pracovat? Zkuste start systému urychlit omezením automaticky se spouštějících aplikací.

Přizpůsobit si start Windows a odložit spouštění jednotlivých aplikací tak, že se budou spouštět postupně a operační systém bude tím pádem startovat rychleji, vám umožní Startup Delayer. Díky tomuto nástroji budete moci svůj počítač používat mnohem dříve po jeho spuštění - program začne jednotlivé aplikace spouštět až ve chvíli, když již počítač nebude tak vytížený.

Podle výrobce tak zmizí častý problém, kdy po načtení Windows již vidíte plochu, avšak na počítači nelze pracovat, neboť stále načítá data. Tento problém spočívá v tom, že Windows po spuštění načtou svůj "startup" soubor, který se snaží spustit všechny programy v jeden okamžik. A pokud máte aplikací hodně, každá z nich se pokouší zabrat určitou část paměti a výkonu procesoru. Startup Delayer vám umožní tento proces ovlivnit a sám rozhodne, kdy je nejlepší čas na spuštění té které aplikace.

Startup Delayer je dostupný ve dvou provedeních - standardním a prémiovém. Verze Standard je dostupná zcela zdarma a nabízí všechny základní funkce. Verze Premium v ceně dvaceti dolarů navíc nabídne zálohování a obnovování aplikací, vytvoření několika profilů, licenci pro všechny domácí počítače a v neposlední řadě také odstranění reklam, které budete muset trpět ve Standard edici. Program je uživatelsky velmi příjemný a pracovat s ním zvládne i začátečník.

CS24

 

Úvodní foto: © olly - Fotolia.com