Hlavní navigace

Tipy na nejlepší internetová rádia - 8.díl

17. 8. 2020

Sdílet

 Autor: Klipsch
Ukážeme vám, jak najít veškerou svoji oblíbenou hudbu libovolného žánru. Vybrat si tak můžete podle svého aktuálního rozpoložení.

Předcházející díl

 

Aktuálně na Internetu působí přes 100 000 internetových rádiových stanic. To je obrovské číslo, které může řadu uživatelů spíše odradit než přitáhnout. Ale věřte nám, že pokud překonáte případnou počáteční nechuť a vydáte se za tímto úžasným dobrodružstvím objevování, bude výsledek této cesty doslova k nezaplacení. Nicméně ať už nastoupíte jakoukoliv cestu, určitě se vám bude snáze cestovat s mapou a průvodcem.

Jazz

Hlavní proud (mainstream) jazzové hudby můžete zažít v plné parádě a plné palbě na posluchači podporované stanici WBGO, Newark, New Jersey. Každý den jsou zde upozornění na narozeniny, úmrtí umělců a také upozornění na výročí vydání významných alb. Mladá krev zde najde vhodnou příležitost a DJ pravidelně rozptylují poněkud pokřivený jazz a přes sebe zpívající zpěváky. Někteří hosté této rozhlasové stanice dokonce účinkují v New Yorku v RealJazz u SiriusXM.

Vzhledem k tomu, jak je jazz náročný na akustiku, je třeba zajistit nahrávání i následné přehrávání ve vysoké kvalitě. To se velmi dobře daří u Linn Jazz, což je 320 Kbps stream MP3 spojený pod stejnou značkou britského výrobce HiFi produktů. Pro poslech jako stvořené je i stream o vysokém rozlišení s názvem Linn Classical a multižánrový (jazz, klasika a pop) stream Linn Music.

V Paříži působící TSF-Jazz vzdává hold klasickým americkým umělcům, jako je Armstrong, Art Blakey, Cannonball Adderley, Nina Simone, Chet Baker nebo Ramsey Lewis. Dále zde najdete legendy Hot Club of Paris – Django Reinhardt a Stephane Grappelli, a také mladé umělce, jako jsou Madeleine Peyroux, Michael Buble, Joey Alexander nebo Norah Jones. Reklamy přerušují vysílání pouze ráno. C’est magnifique.

VPR Classical je doslova prošpikována různými představeními.

 

ICTS24

Pokračování