Hlavní navigace

Tři tipy pro řešení problémů s Windows Store - 2.díl

9. 6. 2016

Sdílet

 Autor: © contrastwerkstatt - Fotolia.com
Tak jste si chtěli nainstalovat nějakou aplikaci, ale namísto toho se vám zobrazilo chybové hlášení s kódem chyby. Ale naděje, jak známo, umírá poslední.

Předcházející díl

 

Internetový obchod Windows Store je doslova plný nejrůznějších velmi zajímavých aplikací, ale stejně jako všechno se může pokazit a zničehonic nám začne namísto aktualizací či možností stahování aplikací zobrazovat nejrůznější chybová hlášení. Příčin může být mnoho a stejně tak je tomu ii s řešeními. V tomto článku vám nabízíme tři řešení, která byste při potížích s WIndows Store měli zkusit jako první.

Vymažte dočasné soubory

Dalším tipem, který může pomoci s problémy s Windows Store, je vymazání hromady souborů a logů následované opětným pokusem o stažení a aktualizaci příslušných aplikací. V podstatě se jedná o vymazání veškerého obsahu ve složkách C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore a C:\Windows\SoftwareDistribution\Download.

Před vymazáním souborů v těchto složkách se doporučuje vypnout službu Windows Update. Případný podrobnější popis včetně jednotlivých kroků si pak můžete (v angličtině) přečíst na webu Tech Geek and More.

A toto jsou ty tři nejběžnější tipy pro opravu potíží s Windows Store, které byste měli vyzkoušet v první řadě.

Podívejte se na kód chyby a poté se na Internetu podívejte po vhodném řešení

ICTS24

Pokud vám výše popisované tři tipy nepomohou, pak to znamená, že je problém vážnější. V tomto případě si zkopírujte kód chyby (s tím vám pomůže nástroj Textify) a zkuste najít nějaké vhodné řešení na různých internetových fórech.

Pokud se dostanete až do tohoto stavu, pak vás ještě chceme varovat před jedním: v žádném případě nepište na příkazový řádek žádné příkazy, aniž byste předem nevěděli, co způsobují. Také se pokuste neřešit tento problém radikálně uvedením celého operačního systému Windows do výchozího nastavení. Jedná se totiž o velmi radikální řešení, které přichází v úvahu až jako poslední, když vše ostatní selže.