Hlavní navigace

TrustPort nabízí i samostatný antivirus

22. 4. 2008

Sdílet

Doposud byl Antivirus nabízen pouze jako součást komplexního bezpečnostního balíku pro koncové stanice – PC Security.

Uvolnění svého antivirového programu jako samostatného produktu pod názvem TrustPort Antivirus a změnu názvu stanicového řešení Workstation na PC Security oznámila firma TrustPort.
Doposud byl Antivirus nabízen pouze jako součást komplexního bezpečnostního balíku pro koncové stanice – PC Security.
"Nyní mohou služby našeho antiviru využít ocenit i uživatelé, kteří hledají pouze ochranu před škodlivými kódy z internetu a ostatní bezpečnostní opatření (firewall, šifrování, skartace, apod.) pro ně nejsou přínosem, nebo je řeší jiným způsobem. Tento krok zcela jistě povede také k lepší konkurenceschopnosti tohoto produktu na českém, ale i na zahraničních trzích“, uvedla marketingová ředitelka firmy Lucie Ema Kuřáková.
TrustPort Antivirus je na českém a slovenském trhu nabízen podle stejného obchodního modelu jako TrustPort PC Security, to znamená, že koncoví uživatelé si jej budou moci zakoupit ve formě balíčků obsahujících 1, 3 nebo 5 licencí u některého z partnerů firmy. Na zahraničních trzích bude distribuce řešen přes širokou síť distributorů.
Antivirus je na antivirovém trhu relativně krátkou dobu. Využívá pět skenovacích motorů, jejichž vzájemná kombinace podle výrobce zaručuje lepší diagnostiku. Stejná technologie je použita i v řešení pro ochranu internetových bran před spamem, viry a spywarem - Internet Gateway a v řešení pro ochranu síťového prostředí organizace na úrovni souborových serverů - TrustPort Servers.

Viz také:
TrustPort vzniká z AEC v rámci skupiny Cleverlance

Autor článku