Hlavní navigace

TrustPort slibuje zrychlené skenování

18. 3. 2009

Sdílet

Právě vydané aktualizace TrustPort Antivirus a TrustPort PC Security mají podle dodavatele slibovat zrychlení skenovacích motorů.

V nové verzi pro domácnosti a malé firmy software nově zahrnuje tři skenovací motory - AVG, Norman a Dr.Web. U verze pro střední firmy lze navíc dokoupit čtvrtý skenovací motor VirusBlokAda a tato verze obsahuje rovněž centrální správu TrustPort Management.

Zlepšením obou bezpečnostních produktů je kontrola zamčených souborů. „Nově dokážeme skenovat zamčené soubory, tedy soubory běžným způsobem nepřístupné pro čtení, a odhalit spuštěný škodlivý kód,“ uvádí Petr Vaněk, vedoucí vývojového oddělení společnosti TrustPort. „Soubor používaný běžícím procesem nelze okamžitě smazat. Náš software proto vyzve uživatele k restartu počítače a následně škodlivý kód odstraní.“

Podle dodavatele došlo také k vylepšení detekce při skenování systémového registru. Zatímco v předchozích verzích se provádělo motorem Ewido Antispyware, v nové verzi ho zajišťují všechny použité skenovací motory. Software zaznamenal rovněž zlepšení v oblasti využití paměti.