Hlavní navigace

Tvorba postav a příběhu ve hrách pomocí AI? Podle Xboxu a Inworld AI možná budoucnost

13. 11. 2023

Sdílet

 Autor: PCWorld s využitím DALL-E
Xbox se spojil se startupem Inworld AI a společně pracují na generativních nástrojích umělé inteligence, která má pomoci vývojářům při tvorbě her. Podle Microsoftu jde o mnohaletou spolupráci s cílem usnadnit videoherním vývojářům navrhování dialogů, příběhů a úkolů.

Xbox (potažmo Microsoft) uzavřel novou spolupráci se startupem Inworld AI, které se zaměřuje na tvorbu postav do videoher s využitím umělé inteligence. Hlavním cílem je tvorba generativních nástrojů, které mají do budoucna pomoci vývojářům s vytvářením originálních příběhů, dialogů, úkolů a hlavně postav do jejich videoher.

CS24

Spolupráci Microsoft zveřejnil na svém developer webu a jejich společným cílem je vytvoření jakéhosi „kopilota designu umělé inteligence“, který dokáže textové výzvy převést do skriptů pro videoherní postavy, dialogy, úkoly a další herní prvky. Xbox a Inworld AI budou také pracovat na běžném AI enginu, který mohou vývojáři zakomponovat přímo do svých her a umožnit tak hráčům vytvářet za pochodu své vlastní příběhy a dialogy.

Microsoft úspěšně odkoupil Activision Blizzard. Obří akvizice proběhla příhodně v pátek třináctého Přečtěte si také:

Microsoft úspěšně odkoupil Activision Blizzard. Obří akvizice proběhla příhodně v pátek třináctého

Vývojáři jsou k těmto novinkám a připravovaným nástrojům opatrní, jelikož ve světě AI existuje tenká hranice mezi kreativitou a inspirací již stávajících děl podléhajících autorskými právy. Zároveň je na místě obava, že by vývojáři her mohli využívat těchto nástrojů namísto skutečných spisovatelů a designérů ve snaže snížit náklady.

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.