Hlavní navigace

Týden: Norton 360 3.0 v testu

13. 6. 2009

Sdílet

Číně nestačí její firewall, bezpečnostní nařízení porušují i IT profesionálové, monitoring sítě... Pravidelný týdenní přehled bezpečnostních novinek z dalších webů IDG.cz.

Další tutoriál na stránkách CIO, tentokrát Abeceda monitoringu sítě. Účelem systémů pro monitoring sítě není zabezpečení samo o sobě, ale zkoumání chování sítě v normálním provozu, oba typy produktů spolu však úzce souvisejí.

CIO.cz

 

Číně zřejmě nestačí její gigantický firewall oddělující čínský internet od zbytku světa. Čínská vláda chce, aby na všech v Číně prodaných počítačích byl nainstalován program pro blokování definovaných webových stránek. Oficiálně je tento požadavek prezentován jako součást boje proti pornografii.

PCWorld.cz

 

Ponemon Institute představil výsledky další studie, podle níž většina zaměstnanců nehledí na bezpečnost dat. Týká se to přitom i (nebo snad v o to větší míře) IT profesionálů: Zhruba 69 procent z nich například uvedlo, že alespoň jednou zkopírovali firemní data na přenosné disky USB, i když to bylo proti pravidlům jejich zaměstnavatelů.

Computerworld.cz

 

V recenzní rubrice PC Worldu tentokrát došlo na Norton 360 3.0. Produkt v sobě kombinuje Norton Internet Security a sadu utilit. Výtky některých uživatelů, podle nichž měl mít program problémy se stabilitou, se v testu nepotvrdily. Norton 360 3.0 z hlediska funkčnosti obstál velmi dobře, vážným problémem ale ve srovnání s jinými programy této kategorie zůstává jeho vysoká cena. Roční licence vyjde na 1859 Kč.

PCWorld.cz

 

CS24

Společnost nVidia tvrdí, že se jí loňský problém s vadnými čipy pro grafické karty již podařilo překonat. K ochlazení vztahů mezi nVidií a dodavateli notebooků údajně nedošlo.

Computerworld.cz