Hlavní navigace

Týden: Twitter pro řízení botnetů

25. 8. 2009

Sdílet

Podvody s platebními kartami, rizika virtualizovaných systémů, sledování provozu v bezdrátových sítích, opět se objevuje myšlenka zastavit spam zpoplatňováním odesílaných e-mailů... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Twitter není jen terčem útoků, ale také jejich nástrojem. Některé zablokované účty například obsahovaly zprávy, které mohly být používány jako řídicí příkazy pro síť botnetů. Botnet získával aktualizace pomocí sledování RSS Twitteru.

Computerworld.cz

 

Na tuzemském Internetu v létě přibývá podvodů souvisejících s platebními kartami. Podezřelé transakce se přitom už netýkají pouze drahého zboží či letenek, provozovatelé tuzemských e-shopů tak musí být obezřetnější. Problémům se snaží předcházet intenzivní komunikací s bankovním sektorem.

CIO BusinessWorld

 

Jsou obavy z bezpečnosti důvodem, který zpomalí nástup virtualizovaných řešení? Jaké nové možnosti útoku se zde podvodníkům nabízejí? Hlavní rizika virtualizace spočívají paradoxně v tom, co je i její výhodou – ve snadnosti vytváření, rušení a migrace virtuálních serverů....

Computerworld.cz

 

Testujeme nástroje pro analýzu a sledování provozu v bezdrátových sítích WLAN. Ačkoliv jsou dnes pro řešení problémů k dispozici i jiné nástroje, stále nastávají chvíle, kdy je analýza prvotních, reálných dat jedinou cestou – například když jsou diagnostikovány obtíže a výzvy týkající se spojení a autentizace.

Computerworld.cz

 

Jedním z možných řešení spamu je placení mikročástky za odesílané e-maily. Tento přístup byl navrhován již mnohokrát, v praxi se nicméně zatím neprosadil. Yahoo se snaží znovu. „Zaplacené“ e-maily by měly být označeny elektronickými známkami.

Computerworld.cz

CS24

Poznámka: Yahoo se od konkurence pokouší odlišit tím, že peníze na tyto známky (navrhován 1 cent za známku) by šly na charitativní projekty, které by si mohl vybrat sám uživatel. Navíc by krátce po zavedení měli provozovatelé systémů začít automaticky takto označené e-maily propouštět, takže uživateli by třeba nehrozilo, že jeho zpráva bude označena jako spam. I tak je ale k výsledku tohoto řešení na místě skepse; mohlo by to fungovat, pokud by se na tom dohodli největší hráči na trhu a zavedli platby současně.