Hlavní navigace

Úsporný desktop od Lenova

21. 10. 2008

Sdílet

Společnost Lenovo uvádí na náš trh velmi zajímavý počítač určený do podnikové sféry. Jedná se o model ThinkCentre A62 vybavený velmi úsporným mikroprocesorem AMD Athlon 2650e.

CS24

Stolní počítač ThinkCentre A62 navazuje na předchozí řadu a nejzajímavější komponentou je osazení úsporného mikroprocesoru AMD Athlon 2650e. Tento jednojádrový mikroprocesor má podle parametrů spotřebu pouhých 15 W TDP, čímž běžná spotřeba celé počítačové sestavy může být až o 60 procent nižší než předchozí generace. Sestava nese i několik ekologických osvědčení, mimo jiné takté Energy Star 4.0.


Mimo nízké spotřeby nabízí TinkCentre A62 i 15ti měsíční záruku stability konfigurace, což umožní správcům sítě použít image systému i po této době bez nutnosti jakýchkoliv zásahů. Administrátorům rovněž může pomoci služba Dash 1.1 což je volitelný nástroj, který umožňuje uživateli spravovat, kontrolovat a aktualizovat systém na dálku. Stejně tak jako funkce Express Repair - TVT komponenta, která dokáže opravit řadu systémových chyb v časovém limitu tří minut, aniž by došlo k poškození dat nebo aplikací.

Dostupnost nové řady Lenovo ThinkCentre A62 je od začátku října 2008 za cenu pohybující se od 12 490 Kč.

- - Lukáš Jonák