Hlavní navigace

Útočníci ukradli data uživatelů z Monster.com, provozovatelé vyzývají změnit hesla

26. 1. 2009

Sdílet

Provozovatelé serveru Monster.com přiznali, že z jejich databáze byla ukradena data obsahující e-mailové adresy, jména a telefonní čísla uživatelů.

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Navíc mohla být údajně odcizena i hesla a ID uživatelů (stejně jako jejich data narození a další osobní údaje). Pro uživatele je štěstí, že ale nebyla odcizena čísla sociálního pojištění SSN, které server neshromažďuje.

Monster.com proto vyzývá uživatele ke změně přihlašovacích hesel. Provozovatelé sice vydali varování, informovat všechny uživatele e-mailem však neplánují. Na takové akci by se samozřejmě mohli přiživit útočníci a rozesílat nějaké obdobné e-maily podvodného charakteru.

Monster.com funguje jako on-line trh s pracovními příležitostmi. V souvislosti s ekonomickou krizí se tyto služby těší zvýšenému zájmu lidí hledajících zaměstnání a podle řady prognóz jsou právě útoky proti těmto serverům jedním z bezpečnostních trendů letošního roku.

Jednou z postižených sekcí serveru je i USAJobs.com, který nabízí místa ve státních institucích a patří americké vládě.

Nebylo oznámeno, jakým způsobem ke krádeži dat došlo ani zda zcizená data byla již někde zveřejněna či nabídnuta k prodeji.


CS24

Zdroj: Computerworld.com

 

Autor článku