Hlavní navigace

Uvízlo v pavučině 1

1. 12. 2008

Sdílet

Populární rubrika z papírového časopisu PC World se nyní konečně dostává i na internet. Podívejte se, co nám tentokrát uvízlo v internetové pavučině...

CS24


www.Last.fm - Všichni milovnicí hudby jistě ocení tento internetový projekt. Jde o sociální síť založenou na poslechu hudby a proloženou diskuzemi nejen o ní. Můžete si odtud stáhnout speciální plug-in, který bude importován do vašeho přehrávače. Ten bude poté zasílat informace o vámi poslouchané hudbě na server www.last.fm, kde budou data zpracována do statistik a vy tak konečně zjistíte, co a jak často posloucháte. Na základě přijatých informací vám bude nabízena k poslechu řada obdobných interpretů, o kterých jste třeba dosud vůbec neslyšeli. Můžete zde díky systému tzv. hudebního sousedství najít nové přátele z celého světa nebo třeba jen využít jedno z mnoha zdejších tematických rádií a poslouchat to, co máte rádi.



www.farecompare.com – V poslední době se u nás doslova roztrhl pytel se společnostmi nabízejícími levné letenky, u kterých ale vždy nemusíte najít požadovaný let, ať už z příčin časových či z důvodu volby exotičtější destinace. Vyhledávač na www.farecompare.com vám najde všechny dostupné lety dle vašeho nastavení u několika desítek aerolinek a poradí, který z nich je opravdu výhodný. Navíc zde naleznete spoustu užitečných tipů usnadňujících vaše letecké cestování od výhodného ubytování v metropolích až po tipy, kde se můžete dobře najíst.



www.skinbook.cz – Tisíce notebooků zaplavily naši populaci a můžeme je vidět doslova na každém kroku. Když se ale na ně podíváme blíže, zjistíme, že téměř všechny vypadají stejné – jsou to jakési šedočerné neosobní krabice. Proč si ale svůj laptop neupravit k obrazu svému? Na stránkách www.skinbook.cz si můžete objednat jakýkoli potisk na víko notebooku, mnoho typů netradičních obalů a brašen nebo různé USB speciality, jako je třeba speciální mini chladnička na plechovky nebo cirkusový kanón vhodný k ostřelování spolupracovníků. Jistě zde naleznete to pravé právě pro vašeho elektronického miláčka, aby i on mohl vyčnívat z řady a nebýt pouze průměrným šedivým laptopem.



www.Ceskedalnice.cz – Snad již každý z nás někdy absolvoval jízdu po proslulé D1 a posteskl si nad její „kvalitou“. V posledních letech ale v ČR začala nová vlna výstavby dálnic a rychlostních silnic, na stránkách ceskedalnice.cz najdete informace o všech provozuschopných rychlostních komunikacích. Nechybějí novinky o probíhající výstavbě, pravidlech silničního provozu, či cenné rady týkající se jejich aktuální sjízdnosti. Dále zde lze například najít i velmi kvalitní informační základnu o dálnicích v dalších zemí EU.



www.cz-ebay.cz – Internetové aukce se v poslední době rozšířily i k nám a stále více lidí využívá jejich služeb. Ta celosvětově nejslavnější, eBay, láká i mnohé české uživatele, kteří ale budou muset čelit mnohým nepříjemnostem při obchodech na ni. K jejich překonání může dobře pomoci web www.cz-ebay.cz, kde je velmi podrobně popsán samotný systém nákupu a nacházejí se zde užitečné rady v souvislosti s přepravou, proclením a daněním zboží z USA.




www.spisovatele.cz - Literární webový projekt www.spisovatele.cz je poměrně novým serverem snažícím se o osvětu lidí v oblasti znalostí týkajících se jednotlivých spisovatelů. Najdete zde stovky životopisů známých i méně známých autorů, popisky jejich děl a ilustrační fotografie. Navíc zde můžete o jednotlivých literárních osobnostech diskutovat a nechat se obohatit o zajímavé názory, nebo sami nějaký životopis či popis díla vložit. Naprostá nutnost pro studenty, kteří na střední škole zápasí s neoblíbenou literaturou!

- - Adam Šoltys