Hlavní navigace

Uvízlo v pavučině

1. 12. 2007

Sdílet

Zima nás definitivně poctila svojí návštěvou, a tak vám možná přijde vhod několik zajímavých tipů pro surfová...


Zima nás definitivně poctila svojí návštěvou, a tak vám možná přijde vhod několik zajímavých tipů pro surfování na dlouhé zimní večery. Tedy pokud je občas plánujete strávit se svým PC a připojením ke globální pavučině. A když už budete surfovat, nezapomeňte nám tu nejzajímavější adresu zaslat na e-mail pavucina@idg.cz.

Expresní astronomické informace

astro.sci.muni.cz

Stránky populární formou přináší informace o nej¬novějších astronomických objevech a pozorováních, včetně upozornění na aktuální dění na obloze. Kromě pravidelných informací o výzkumu z kosmic¬kého dalekohledu HST, kosmonautiky, meziplane¬tární hmoty, X-ray astronomie se autoři zaměřují na dění v pozorovací astronomii doma i v cizině.

Metacafe

www.metacafe.com

Obliba serverů typu YouTube, na které můžete exportovat pořízené video a následně ho sdílet s kamarády, stále raketově roste a samozřejmě také přibývá
stále více nových projektů. Jedním z těch povedenějších je například „websajt“ s názvem Metacafe, který nabízí přehledné ovládání, možnost hodnocení a přidání komentářů.

Sety.cz

www.sety.cz

Úkolem „stavitelů“ stránek Sety.cz bylo vytvořit rozcestník, na kterém se budou střetávat DJové, posluchači, návštěvníci parties a klubů. Příznivce tohoto v současné době stále populárnějšího hudebního žánru potěší zejména rozsáhlá databáze MP3 setů českých i zahraničních DJ. Pokud skládáte i vy, můžete do ní přidat vlastní set.

CarDetect

www.cardetect.cz

Chystáte-li se v nejbližší době pořídit nový vůz, mějte se na pozoru před kradenými auty. Obavy při koupi by vám mohl pomoci rozptýlit web CarDetect, server, který provádí ověřování původu ojetých motorových vozidel. Data získáte zadáním VIN čísla karoserie, jež jsou pak vyhledávána v databázích Policie ČR, ale také u leasingových společností.

My Space Music

www.myspace.com

Úplně a jednoduše: My Space Music nabízí zdarma kvanta a kvanta streamovaných hudebních souborů a videoklipů. K dispozici je vše, na co si jen vzpome¬nete, od songů mládežnické hip-hopové scény, housu, přes klasický pop, až po těžké kovy v podobě takových gigantů jako Kreator, Sodom, Napalm Death, Slayer, Death, Obituary… no prostě paráda!

Titulky.com

www.titulky.com

Patříte k lidem, kterým setkání s nedabovanými filmy působí škubání levého koutku a pravého oka? Nevěšte hlavu, máme pro vás řešení – stránky plné souborů s titulky. Díky armádě nadšených překladatelů rekru¬tujících se povětšinou z řad studentstva si tak můžete na webu Titulky.com vyhledat české věty k oblíbené¬mu DivX filmu již za několik dní po jeho zveřejnění.

LiveSport

www.livesport.cz

Projekt LiveSport je povinností pro všechny fandy sportu, zejména pro ty, kteří jsou rádi v obraze. V tomto smyslu stránky nabízejí aktuální přehledy výsledků z fotbalu, hokeje, tenisu, basketbalu, amerického fotbalu nebo baseballu. Návštěvníci také mají možnost o výsledcích diskutovat na chatu.

Dada.net

www.dada.net

Potřebujete se pochlubit fotografií z víkendové pařby? Ohromit své kamarády tajně natočeným videem? Či pochlubit se jinou ukořistěnou nahrávkou? Své služby vám v tomto ohledu nabízí Dada.net. Své multimediální zážitky můžete zveřejňovat i prostřednictvím zde vytvořeného blogu.

Čajovník

www.cajovnik.cz

Český rozhlas na svém webovém portálu před časem spustil zajímavý projekt, zaměřující se na posluchače vážné hudby, se záběrem od renesanční až po tu soudobou. Ta je vysílána živě 24 hodin denně. Pokud něco z programu nestihnete, chcete si skladbu poslechnout znovu, pomůže vám obsažný archív. V něm lze vytvořit i vlastní program rádia.

Český rozhlas D-Dur

www.rozhlas.cz/d-dur/

Kultura čajového obřadu v typické české rodině je často spojena s máčením pytlíku ve vařící vodě naplněného něčím, co skutečný čaj jen zdánlivě připomíná. A čím déle se „pytlík“ louhuje, tím lépe. Cheche. Stránky s názvem Čajovník vás zásadně poučí nejen o tom, jak čaj k pití vypadá, ale také jak se pěstuje, vyrábí a jaké jeho druhy rozlišujeme.

Bereme se

www.beremese.cz

Cílem stránek, jak se sami jejich autoři zmiňují, je poskytovat informace a inspiraci lidem, kteří plánují svatbu, a pomáhat jim v přípravách na svatební den. Rad na tomto webu nalenete skutečně mnoho, od článků zabývajících se etiketou samotného průběhu obřadu až po způsob přípravy svatební hostiny. Stránky doplňuje bazar se svatebními šaty.

Wikipedia

www.wikipedia.cz

Stránky Wikipedie – zdarma přístupné on-line studnice informací – jsou sice již dostatečně „profláknuté“, nicméně pro ty, co o ní ještě neslyšeli, ji pro jistotu na závěr přehledu zmíníme. Wikipedie je otevřenou encyklopedií, kterou vytvářejí výhradně dobrovolníci z celého světa. Potěšitelný je fakt, že mnoho užitečných informací zde naleznete také v českém jazyce.

Autor článku