Hlavní navigace

Uvolněna beta verze Norton AntiVirus 2009 - nemá zpomalovat počítač

18. 7. 2008

Sdílet

Nové produkty byly podle Symantecu vyvinuty s cílem minimálního dopadu na rychlost počítače. Poznatky získané od milionů uživatelů umožňují technologii Norton Insight vyhnout se zbytečnému skenování souborů nacházejících se ve většině počítačů, které byly statisticky vyhodnoceny jako důvěryhodné.

Symantec uvolnil k bezplatnému stažení beta verze svých produktů Norton Internet Security 2009 a Norton AntiVirus 2009.

Nové produkty byly podle Symantecu vyvinuty s cílem minimálního dopadu na rychlost počítače. Příkladem zlepšení je doba instalace beta verze, která zabírá přibližně jednu minutu, častější distribuce aktualizací a jen poloviční nároky na operační paměť než u předchozí verze.

Za zlepšení má být dle dodavatele odpovědná nová technologie Norton Insight, která redukuje potřeby skenování souborů. Poznatky získané od milionů uživatelů produktů Norton umožňují technologii Norton Insight vyhnout se zbytečnému skenování souborů nacházejících se ve většině počítačů, které byly statisticky vyhodnoceny jako důvěryhodné.

Norton 2009 obsahuje vlastnosti, které byly navrženy s ohledem na profesionální uživatele, včetně těch, kteří hrají počítačové hry on-line:

tichý mód – automaticky zastavuje výstrahy a aktualizace, aby nedošlo k přerušení nebo zpomalení, aktivit jako jsou hry, filmy nebo prezentace
Norton Protection System – tento vícevrstvý ochranný systém zahrnuje ochranu prohlížeče před útoky, které pochází z napadených webových stránek, ochranu v reálném čase SONAR, preventivní ochranu proti vniknutí (IPS), antirootkit, antivirus a antispyware technologie
Norton Identify Safe – zdokonaluje ochranu identity uživatele zejména při obchodních a bankovních transakcích, surfování a on-line hrách (pouze NIS 2009)
Home Networking (domácí síť) – umožňuje uživatelům zobrazit a spravovat zařízení, která jsou připojena do domácí sítě (pouze NIS 2009)
AntiBot – zabraňuje botům, aby převzali kontrolu nad počítačem

Oba produkty lze získat zde.

Viz také:
Symantec uvolnil aktualizaci pro Norton 2008
Symantec: dodavatelé bezpečnosti podcenili rychlost
Norton Ghost 14 - zálohování pro podniky i domácnosti