Hlavní navigace

V kauze spamu a akciových podvodů je obviněna i žena

20. 10. 2008

Sdílet

Judy Devenowová se před americkým federálním soudem v Michiganu poprvé přiznala z toho, že pomáhala při rozesílání astronomického počtu spamů. Protože jí hrozil obrovský trest odnětí svobody ve výši 33 až 41 let, rozhodla se spolupracovat s vyšetřovateli...

Judy Devenowová se před americkým federálním soudem v Michiganu poprvé přiznala z toho, že pomáhala při rozesílání astronomického počtu spamů. Protože jí hrozil obrovský trest odnětí svobody ve výši 33 až 41 let, rozhodla se spolupracovat s vyšetřovateli v procesu proti dalším deseti svým komplicům. Tím zřejmě dosáhne značného snížení své sazby.
Judy Devenowová pracovala spolu s Alanem Ralskym a dalšími členy skupiny. Každý den rozeslali desítky milionů spamů z infikovaných počítačů nic netušících obětí. Ke spamování se jim tedy přičítání neoprávněné vniknutí a používání cizích zařízení. Kromě tvorby botnetu je přitěžující okolností také povaha zpráv, které rozesílali: šlo především o akciové podvody, jejichž cílem je nakrátko vzbudit velký zájem o bezcenný cenný papír a v době vzestupu jeho ceny ho se ziskem prodat.
Alan Ralsky byl už dlouho na mušce antispamových organizací, ale až toto svědectví mu nejspíš definitivně jeho byznys ukončí.

Zdroj: Computerworld.com

Viz také:
Phishing s akciemi: dorazí i do Česka?
Uprchlý spammer postřílel rodinu i sebe