Hlavní navigace

Vábivý song hrůzy – cover verze.

1. 12. 2008

Sdílet

Siren: Blood Curse Pokud patříte k příznivcům hororové tvorby, radujte se. Klasický a kultovní projekt Siren se ...


Siren: Blood Curse

Pokud patříte k příznivcům hororové tvorby, radujte se. Klasický a kultovní projekt Siren se v podobě na několik epizod rozděleného remaku původní hry vrací a tentokrát se dá už i hrát. Tam, kde původní titul děsil hráče nejen hutnou atmosférou, připomínající japonské horory, ale zároveň i překombinovanou herní strukturou a těžkopádným ovládáním, tam předělávka pro PS3 děsí už jen tím prvním. Jde o nemrtvé obyvatele Shibido, jež partě Američanů, natáčejících na nejmenovaném japonském ostrově dokumentární pořad o prastarých místních rituálech, udělají z plánované poklidné filmařiny drsný boj o život.
Nutno dodat, že nové obsazení většiny ústředních postav Američany coby cizinci netušícími, co se kolem nich děje, hře překvapivě prospělo. Neboť hráči, prožívající zpočátku vlastně totéž, se s postavami hned lépe sžijí. Ještě více pak hře prospělo důsledné rozdělení obsahu na několik kvazi seriálových epizod, jakož i seriálově laděná koncepce s dramatickým zakončením každého dílu, které je pro moderní seriály typické. Minimálně v prvních třech epizodách díky tomu děj velmi příjemně odsýpá a hra samotná se díky pravidelnému střídání postav, korespondujícímu se seriálovým laděním, velmi dobře hraje.
Zvolené tempo dělá své, a tak když vám po epizodě, kdy se bezbranní budete muset nepozorovaně plížit kolem Shibidů, tvůrci konečně dají možnost je alespoň dočasně zlikvidovat, seznáte, jak moc dobře to funguje. Stejně oceníte audiovizuální vylepšení, jež společně s herními mechanizmy notně napomáhá výslednému prožitku. Zkrátka, až na stále ne úplně vyladěné ovládání funguje v Siren všechno tak, jak v klasickém survivalu ze staré školy má, a první epizody (přibližně pět hodin herní doby) jsou více než dobrým doporučením k zakoupení dalších. A současně příkladnou ukázkou toho, jak by mohlo a mělo epizodické hraní na konzole PS3 vypadat.



Autor článku