Hlavní navigace

Velký útěk v akci The Great Escape

11. 6. 2003

Sdílet

Prožijte slavnou filmovou zápletku na vlastní kůži...

Slavný film The Great Escape z roku 1963 se Steve McQueenem v hlavní roli byl nominován na Oskara a dnes se stal námětem stejnojmenné third person akce s adventurními prvky v podání vývojářů z Pivotal Games, kteří získali licenci tohoto dnes již kultovního díla režiséra Johna Sturgese.



Ve hře budete muset stejně jako ve filmu uniknout ze zajateckého tábora, ale navštívíte i mnoho jiných lokací jako například chrám v horách, rušnou nemocnici či letiště. Ovládat budete celkem čtyři postavy, z nichž každá má vlastní specializaci: Hilts (ve filmu ztvárněn McQueenem) je odborník na otevírání zámků, MacDonald se dokáže domluvit s vašimi vězniteli, jelikož jako jediný hovoří německy, Hendley je zase šikovný chmaták, před nímž není žádná kapsa v bezpečí, a Sedgewick se uplatní jako zručný opravář.



Některé mise budou zaměřeny akčně, kdy přijdou na řadu zbraně (od pistole přes kulomet až po odstřelovací pušku), v jiných budou nadšeni hlavně fanoušci stealth akcí a své schopnosti si budou moci prověřit i řidiči, když zasednou za volant několika vozů a dokonce uchopí i řidítka motocyklu. Tvůrci slibují rovněž interakci s ostatními vězni a samozřejmě skvělé grafické efekty. Jak se tyto sliby naplní, uvidíme již brzy, jelikož The Great Escape by se měla na pultech obchodů objevit již na konci srpna.