Hlavní navigace

Verbatim SSD ExpressCard pro PC i Mac

22. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Nová SSD karta nabízí uživatelům PC s XP/Vista i uživatelům Mac OS X zásuvnou paměť, která je až pětinásobně rychlejší než USB ExpressCard.

ExpressCard SSD (solid-state drive) od Verbatimu nabízí podstatně vyšší výkon - rychlost čtení až 120 MB/s (800x) a zápisu až 30 MB/s (200x) - než ExpressCard SSD řešení založená na rozhraní USB 2.0. Podporuje také funkci Windows ReadyBoost ve Windows Vista, která je schopna využít část nevyužité kapacity SSD karty ke zvýšení RAM a tím rychlosti PC.

SSD disky využívají na rozdíl od klasických pevných disků flash paměti, díky čemuž jsou velmi rychlé, lehké a mají nízkou spotřebu. Nevýhodou je však stále ještě výrazně vyšší cena.

„Naše ExpressCard SSD nabízí veškeré výhody tradiční SSD s funkcí plug-and-play v integrovaném formátu,“ vysvětluje Hans-Christoph Kaiser, Verbatim Business Development Manager. „Karta se umístí do ExpressCard slotu ve vašem notebooku, takže ji snadno můžete brát všude s sebou a automaticky na ni zálohovat svá kritická data bez nutnosti vláčet s sebou externí zařízení. Jedná se o nejlepší způsob, jak rozšířit úložnou kapacitu vašeho notebooku, aniž byste připojovali externí zařízení nebo instalovali nový hardware.“

Výkonné vysokokapacitní úložné řešení se dodává společně se zálohovací aplikací Nero BackitUp 4 Essentials.

Verbatim ExpressCard SSD je založena na 34mm ExpressCard modulu (75x34x5 mm) a v obchodech je k dostání ve třech kapacitách 16, 32 a 64 GB za 2149 korun, 3799 korun a 6999 korun.

Verbatim ExpressCard SSD