Hlavní navigace

VideoStudio Ultimate 2022: Robustní program na editaci videa

13. 7. 2022

Sdílet

 Autor: VideoStudio
Chytré mobily v podstatě zničily vývoj fotoeditačních programů, podobně mrtvo najdeme také u videoeditačních softwarů. Jednou z mála pravidelně inovovaných videoeditorů je program VideoStudio, který se letos dočkal čísla 2022.

Stejně jako v minulosti, program existuje ve dvou verzích: Pro (69 dolarů) a Ultimate (89 dolarů). Je sympatické, že se cena již 4 roky nezměnila. Kdyby tomu bylo podobně i u běžných věcí v krámech, bylo by asi lépe.

Když vynecháme rozdíl v ceně, verze Ultimate má všeho o něco více – dvojnásobek templářů, filtů a přechodů hned o 500 více, nebo podpora více videokamer pro současné editování. Navíc dostaneme i některé funkce, například rozeznávání tváře.

Víc užitečnějších efektů

Co je nového? Některé efekty se vyměnily, ale především se zvýšila možnost si s videem opravdu vyhrát. Zmínil bych zejména Face Effects, což je v podstatě aplikace známá z fotoeditačních programů, jejichž cílem je udělat z průměrné ženy krasavici. Teď to konečně dokážeme i u videozáznamu.

GALERIE: Jak vypadá program VideoStudio

Objevila se i možnost dělat GIF. Pro dětiny (nebo nejmladší generaci videoeditorů) je zde možnost přípravy animovaných AR nálepek, takže můžeme někomu na obličej plácnout nálepku s psím čenichem nebo podobně. Titulky již nemusíme pracně psát, stačí je namluvit.

Zlepšila se možnost pohrát si s různými rychlostmi vznikajícího záznamu. O rozeznání tváře již byla řeč, program dostal podporu dalších formátů, např. HEVC MOV, PCM 5.1CH nebo GIF.

ICTS24

Robustní, ale jednoduché ovládání

VideoStudio Ultimate 2022 je videoeditační software, který dokonale zkombinoval robustnost, jednoduché ovládání, bohatou nabídku efektů a příznivou cenu.

Od programu, který je na trhu již čtvrt století oprávněně očekáváme stabilitu a vyzrálost, což dostaneme. Nová verze je výtečný videoeditor, který se opět dočkal několika vylepšení. Klady z minulosti, zejména jednoduchost ovládání, bohatá nabídka a výtečná cena samozřejmě zůstaly.


  • Pro: Bohatá nabídka efektů, příznivá cena
  • Proti: V porovnání s videoeditací je zvuková editace méně rozvinutá
  • Celkem: 90 procent

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.