Hlavní navigace

Virtualizovaná bezpečnost: sloučení firewallů do jediného zařízení

4. 3. 2009

Sdílet

Nová zařízení VSX-1 od CheckPointu jsou určena pro podniky, datová centra a poskytovatele služeb. Umožňují konsolidaci až 150 bezpečnostních bran do jednoho samostatného zařízení.

Integrované bezpečnostní brány přitom mohou zastávat např. funkce firewall, IPSec a SSL VPN, ochranou proti vniknutí (IPS), zabezpečením VoIP a filtrováním URL.

CS24

Check Point VSX-1 se dodává ve třech modelech. VSX-1 3070 dovoluje vytvořit až 10 virtuálních bezpečnostních bran o celkové průchodnosti 4,5 Gb/s pro firewall a 1,1 Gb/s pro VPN. VSX-1 9070 podporuje až 150 bezpečnostních bran, s průchodností na firewallu 13,5 Gb/s a 3,5 Gb/s na VPN. Podobně VSX-1 9090 podporuje vytvoření až 150 firewallů, avšak oproti VSX-1 9070 nabízí průchodnost 27 Gb/s, respektive 7 Gb/s pro VPN. Virtuální brány se spravují pomocí centrálního management systému SmartCenter/Provider-1, který CheckPoint nabízí i pro brány fyzické. Integrované jsou technologie ClusterXL a SecureXL, jež podle CheckPointu zabezpečují vysoký výkon eliminující výpadky a umožňující vysokou průchodnost v řádu desítek Gb/s.

Při nasazení zařízení VSX-1 díky konsolidaci bezpečnostních bran zákazníci ušetří za elektřinu, prostor a chlazení – bez toho, aniž by slevili z bezpečnosti – ale také zvýší rozšiřitelnost a účinnost své bezpečnostní infrastruktury“, uvedl Daniel Šafář, Sales Manager Check Point Software Technologies. „Pomocí VSX-1 mohou poskytovatelé služeb optimalizovat svou bezpečnostní infrastrukturu, která běží a je spravována z jednoho zařízení a zajišťuje bezpečnostní potřeby mnoha zákazníků.“