Hlavní navigace

Vivendi a Activision zakládají Activision Blizzard

4. 12. 2007

Sdílet

Nová největší herní společnost na světě překvapením roku...

Sloučení společností Vivendi a Activision udeřilo jako blesk z čistého nebe. Nikdo jej nepředpokládal, což je vzhledem k více jak roční přípravě skutečně překvapující. Nicméně Vivendi získá 52% podíl v nové společnosti nazvané Activision Blizzard (za 1,7 miliardy USD v hotovosti), která se stane největším vydavatelským domem na světě (v tržní ceně 18,9 miliardy USD), a vedení Electronic Arts z toho jistě nemá radost. Nutno podotknout, že hodnota akcií společnosti Activision rázem stoupla o 24 % na 27,50 USD za jednu akcii a k dokončení tohoto mega-obchodu dojde v polovině příštího roku.



To je všechno moc fajn, ale co to znamená pro hráče? Je dobré, aby směr vývoje herního průmyslu určovalo několik přerostlých společností? To ukáže až čas, nicméně pár zajímavých zpráv by se rozhodně našlo - třeba skutečnost, že série Guitar Hero má nyní šanci na mnohem větší úspěch, než předvedla s aktuálním třetím dílem, a to už je co říct. Vivendi má totiž pod palcem Universal Music Group, a další Guitar Hero tak může nabídnout mnohem zajímavější výběr skladeb, než tomu je v případě Guitar Hero III: Legends of Rock.



Pod hlavičkou Activision Blizzard se dočkáme her jako Call of Duty 5 nebo Guitar Hero IV, ale i pokračování sérií Tony Hawk a James Bond. Nebudou chybět tituly dle licencí od DreamWorks či Marvelu nebo nová závodní hra od Bizarre Creations. Podle neoficiálních zpráv si na své přijdou i fandové Diabla - Diablo III bylo prý původně plánováno již na rok 2006 nebo 2007, ale StarCraft dostal přednost, a tak zazáří v roce 2009. Filmový WarCraft zase doprovodí multiplatformový titul.

Autor článku