Hlavní navigace

Vodafone má svůj první mobil s Windows

20. 12. 2006

Sdílet

V nabídce našeho zatím nejnovějšího operátora se ocitl první „chytrý telefon“ s operačním systémem Windows Mobile 5.0 – Vodafone 1605.

CS24

V nabídce našeho zatím nejnovějšího operátora se ocitl první „chytrý telefon“ s operačním systémem Windows Mobile 5.0 – Vodafone 1605 (větší obrázek).





Jedná se – jak už se stalo v Česku tradicí – o přístroj od HTC (v originálu se jmenuje TyTN Hermes) a pro Vodafone je přeoděn do jejího designu. A protože jde o mobil kombinovaný s kapesním počítačem s Windows, nabízí všechny obvyklé aplikace, jaké se u varianty Mobile dají čekat. Navíc jde díky službě Business e-mail plus synchronizovat e-mail po GSM síti.

A co 1605 nabízí? Vedle výše uvedených obvyklostí i připojení k internetu s pomocí HSDPA, EDGE a GPRS, Bluetooth, Wi-Fi, 2 megapixelový fotoaparát s možností natáčet video a jak je vidět z fotografie i opravdovou klávesnici.

Služba Bussines e-mail plus pak dovoluje číst, odpovídat a mazat e-maily, včetně jejich příloh a v nabídce je i přístup ke sdíleným kontaktům a kalendáři, včetně organizace schůzek.

Vodafone 1605 je lokalizovaný do češtiny (podívejte se na detailní foto) a je určen pouze pro firemní zákazníky. Jeho cena pak závisí na zvoleném tarifu – například s Nabito 100 přijde na 15 577 Kč.


Větší obrázek.


Foto: Vodafone

- - Bohumil Herwig, IDG on-line