Hlavní navigace

Vyhledávací novinka Google Profile v provozu

26. 4. 2009

Sdílet

Google spustil vyhledávací nástroj, který vám umožní kontrolovat to, co ostatní uvidí až do vyhledávače zadají vaše jméno.

Google Profile

 

Prakticky každý z nás už si někdy vyzkoušel zadat své jméno do vyhledávače, aby zjistil, jak moc je na internetu známý. Výsledky hledání jsou ale pro většinu lidí zklamáním, jelikož to o jejich osobě najde velmi málo a často je ve výsledcích hledání předeženou jejich „slavnější" jmenovci z celého světa.

 

To však může změnit Google Profile, který vám dává určitou kontrolu nad tím, co o vás bude možné najít. Můžete si zde totiž vytvořit vlastní profil na způsob společenské sítě a uvést zde o sobě libovolné informace. Skrze Google Profile navíc můžete odkazovat na svůj blog, alba fotografií Picasa nebo dokonce na své profily na Facebooku či Twitteru.

 

Když si vytvoříte takovýto účet a někdo se poté bude snažit vyhledat vaše jméno, zobrazí se mu odkaz na váš profil, kde zjistí informace opravdu o vás. „Výsledky hledání se často liší a ne vždy v nich uživatelé uvidí žádané informace. Proto to chceme zlepšit a dát vám více kontroly na svým jménem," řekl Brian Stoler, softwarový vývojář z Google.

 

Zvýšit kredit svému jménu na internetu můžete přímo na stránkách Google Profile.

CS24