Hlavní navigace

Vysouvací tlouštík

1. 6. 2007

Sdílet

Sony Ericsson se odhodlal učinit významný designový krok a do svého portfolia se konečně rozhodl zařadit také telef...


Sony Ericsson se odhodlal učinit významný designový krok a do svého portfolia se konečně rozhodl zařadit také telefon s výsuvnou konstrukcí model W850i náležící do řady walkmanů.
Výsuvná konstrukce se významně podepsala na tloušťce přístroje, který tak svými jednadvaceti milimetry spadá do kategorie těch obéznějších telefonů. Přední straně vévodí velký barevný TFT displej s rozměry 31 x 42 mm a rozlišením 240 x 320 bodů, který byl použit rovněž u K800i a jehož zobrazení se vyznačuje jemnými detaily a perfektním barevným podáním. Pod ním je umístěn klasický blok funkčních kláves, mezi nimiž naleznete rychlý přístup k internetu či menu činností. Směrový ovladač je v tomto případě řešen čtyřmi kulatými výčnělky (s docela nepříjemnou tuhostí) a s potvrzovacím tlačítkem v mírné prohlubni uprostřed.
Pod displejem určitě nepřehlédnete velké oranžové tlačítko, jehož stisk vás přesune k hlavní funkci walkmanové řady hudebnímu přehrávači. Model W850i představuje několik kosmetických změn zejména ve vzhledu, jenž přináší nové ikonky nebo styl písma. Další novinkou je právě oranžové tlačítko, které během přehrávání skladeb efektně poblikává do rytmu, což ocení zejména milovníci stylových záležitostí. Samotná hudební stránka opět patří v reprodukci muziky mezi špičku, přičemž si samozřejmě lze zvuk přizpůsobit pětipásmovým ekvalizérem nebo zapnutím megabasů. Přístroj čte dobře informace z ID3 tagů a při přehrávání lze kromě vizualizace zobrazit obrázek příslušného alba. Novou funkcí přehrávače je TrackID, sloužící k rozpoznání aktuálně přehrávané skladby, k čemuž se využívá databáze na internetu.
Ovládání telefonu a další funkce jsou vesměs totožné s K800i, za zmínku stojí např. multitasking javových aplikací, vícepoložkový seznam jmen nebo perfektní editor multimediálních zpráv a e-mailů. K připojení k internetu slouží kvalitní prohlížeč NetFront a pro práci s e-maily je určen klient umožňující správu pěti účtů. O něco slabší je 2Mpx fotoaparát, jenž nepatří k řadě CyberShot, a proto v něm nenajdete např. funkci autofocus. Malá kamerka na přední straně přístroje umožňuje videohovory v sítích 3G, podpora rychlého datového přenosu EDGE však chybí. V balení je USB kabel, kvalitní sluchátka a 1GB karta Memory Stick Pro Duo.

Sony Ericsson W850i

Novinka v podobě modelu W850i poprvé
překvapí příznivce telefonů společnosti
Sony Ericsson vysouvací konstrukcí.
Velký displej Ň hudební přehrávač Ň 1GB paměťová karta
Tloušťka Ň nemá autofocus
Cena vč. DPH: 9 300 Kč
Zapůjčil: Sony Ericsson, www.sonyericsson.cz

Autor článku