Hlavní navigace

Vytváření vnořených štítků v Gmailu

30. 11. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Schránka elektronické pošty má tak jednoduché možnosti třídění, že se určitě podivíte, proč jste je nevyužívali už dříve.

Uživatel, říkejme mu třeba Karel, by chtěl docílit uspořádání svých zpráv elektronické pošty a rozhodl se začít se tříděním účtů. Vytvořil tedy hlavní kategorii „Účty“ a následně by chtěl vytvořit i podkategorie typu elektřina, internet apod. Vzhledem k tomu, že používá Gmail, má štěstí, protože takové uspořádání jde v Gmailu nastavit velmi snadno. Gmail vám totiž umožňuje vytvářet pro každý štítek podmítky, takže je možné zprávy elektronické pošty roztřídit například do dvou skupin a následně se dají v případě potřeby velmi jednoduše i zpětně vyhledat. Podívejme se nyní společně na to, jak to celé vlastně funguje.

1. Nejprve je třeba vytvořit počáteční štítek. Přihlaste se proto do služby Gmail a klepněte v pravém horním rohu na tlačítko Nastavení, které má tvar ozubeného kolečka. V rozevírací nabídce pak vyberte položku Nastavení. Na stránce Nastavení, která se nyní zobrazí, klepněte v horní části stránky na odkaz Štítky. Přesuňte se do sekce Štítky a zde stiskněte tlačítko Vytvořit nový štítek.

Stiskem tohoto tlačítka vytvoříte nový štítek.

2. Po vytvoření štítku uvidíte tento štítek v levém sloupci hlavního okna Gmailu. Najeďte myší na tento štítek a záhy uvidíte, že se na něm zobrazí obrázek šipky dolů. Po klepnutí na tuto šipku se zobrazí nová nabídka. V ní se přesuňte úplně dolů, kde se nachází volba Přidat vnořený štítek.

Klepněte na volbu Přidat vnořený štítek a pokračujte dále.

3. Po klepnutí na popisovanou volbu nyní budete moci přidat nový štítek. Proto klepněte na volbu s popiskem Vnořit štítek do: a vyberte hlavní štítek, do něhož chcete vnořený štítek umístit. A to je vše!

Zaškrtněte volbu Vnořit štítek do:

 

Byl pro vás článek přínosný?