Hlavní navigace

Vývojová laboratoř společnosti IBM v Beijingu chystá Web technologie

1. 1. 1998

Sdílet

IBM China Research Laboratory v Beijingu, která dokončila svůj systém pro rozlišování plynulé řeči ViaVoice Puton...


IBM China Research Laboratory v Beijingu, která dokončila svůj systém pro rozlišování plynulé řeči ViaVoice Putonghua a nalezla OEM partnery ochotné spolupracovat po celé Číně, obrací teď svou pozornost na inovaci Web technologií.

V laboratoři se nyní pracuje na technologii, která se nazývá HotVideo a umožňuje hyperlinkové spojení objektů uvnitř videa. Uživatel může například sledovat video, kde probíhá módní přehlídka a kliknout na předváděný model. Dostane se tak ihned na WWW stránku módního návrháře nebo obchodníka. Očekává se, že technologie, která je testována ve spolupráci s CNN, bude aplikována v takových oblastech jako jsou marketing, vzdělávání a školení.

Laboratoř také pracuje na technologii, jež umožňuje převod webovských stránek v angličtině do čínsky psaných stránek a to v reálném čase. Příští rok bude k dispozici prototyp. V oblasti optického rozlišování znaků (OCR) se laboratoř zabývá analýzou systému, který je schopen zpracovat tištěný text a obrázky a vygenerovat HTML soubor pro zveřejnění materiálů na Webu.

IBM China Research Lab má roční rozpočet 4 miliony USD, určený na spolupráci s několika čínskými univerzitami. Laboratoř například spolupracuje s Quing Hua University na paralelním zpracování a OCR, a s Jiao Tong University na technologii zpracování přirozeného jazyka a řeči. Omezenou verzi softwaru pro rozlišení řeči ViaVoice Putonghua nabídne IBM v příštím roce.

V oblasti zpracování čínštiny vyvinula laboratoř software pro kontrolu pravopisných chyb čínské verze textu WordPro97 - textovém procesoru obsaženém v Lotus SmartSuite. Tento software bude zahrnut na začátku příštího roku do Lotus Notes.

Podle jednoho uživatele jisté velké banky v Hongkongu má laboratoř stále co dělat. Uživatel používal po dobu tří měsíců tento program pro kontrolu chyb, a nalezl tolik nedostatků, že nakonec přešel z WordPro na Microsoft Word.


Autor článku