Hlavní navigace

Windows 7 a IE8: Zlepšení výkonu je pro Microsoft prvořadým cílem

30. 8. 2008

Sdílet

Společnost Microsoft ve firemním blogu informovala o tom, že vylepšení výkonnosti, která byla poměrně závažným problémem předchozích verzí Windows a IE, je hlavním cílem vývoje operačního systému Windows 7 a browseru Internet Explorer 8.0.

Společnost Microsoft ve firemním blogu informovala o tom, že vylepšení výkonnosti, která byla poměrně závažným problémem předchozích verzí Windows a IE, je hlavním cílem vývoje operačního systému Windows 7 a browseru Internet Explorer 8.0.

Internet Explorer 7 a Windows Vista mají údajně vážné problémy týkající se výkonu, což nejen e odradilo některé uživatele, ale poškodilo i pověst těchto produktů. Někteří uživatelé Internet Exploreru přešli z důvodu častých pádů a hardwarových nároků tohoto prohlížeče na konkurenční Firefox od Mozilly a stejně tak jsou dobře zdokumentované chyby ve Vistě a problémy s její kompatibilitou.

Nyní se tedy Microsoft při vývoji nových produktů snaží zaměřovat právě na zvyšování výkonu, hlavně v souvislosti s Windows 7. Analytik Mike Cherry říká, že jej tento postup nepřekvapuje, jen je skeptický v tom, kolik takových zlepšení bude možné udělat. Microsoft se ve Vistě rozhodl zaměřit na bezpečnost a díky tomu je tento prvek spojen s každou komponentou tohoto operačního systému. U Windows 7 pak bude muset Microsoft tyto funkce zachovat, ale současně docílit toho, aby kódy nebyly jen co nejbezpečnější, ale i co nejspolehlivější a co nejrychlejší.

Podle zprávy Microsoftu by se vyladění výkonu ve Windows 7 mělo týkat řady oblastí, ale prioritní bude údajně využití paměti, zatížení procesoru, I/O operace disku či rychlost bootování, vypínání, uspávání a probouzení systému. Cílem má být také docílit větší energetické úspornosti nového systému.

Cherry říká, že zatížení procesoru je ve Vistě opravdu problém, neboť i když má moderní 64bitový procesor a 2 GB paměti, tak jen obyčejné spouštění Outlooku si vyžádá 100 % výkonu procesoru a to jej vždycky dokáže pořádně rozčílit.

Co se týká Internet Exploreru 8.0, který by se mohl objevit již dříve, než Windows 7, u něj je cílem dosáhnout rychlejšího zobrazování stránek a obrázku, aby byl vhodný pro každodenní použití. To si vyžádá vylepšení scriptů, renderovacího enginu a také spolupráce se sítí, říká Microsoft.
Nenechte si ujít:
Microsoft přitvrdil v boji proti nelegálním Windows

Microsoft vyvíjí zcela nový operační systém Midori

Windows 7: Jaké budou mít hardwarové nároky?

Microsoft upřesnil datum vydání Windows 7

Microsoft opravuje chyby v Service Packu 1 pro Vistu

Windows 7: Přijdou již příští rok?

Windows Vista a IE7 – jak se prosazují?

Microsoft vyvíjí od základů nový OS Singularity

Výzkum: Třetina nových PC je downgradovaná z Visty na Windows XP