Hlavní navigace

Xbox 360 Elite – v srpnu v Evropě

12. 7. 2007

Sdílet

Microsoft bude Xbox 360 Elite prodávat i v Evropě a nabídne na tomto trhu také stahování pořadů a filmů ve vysokém rozlišení přes Xbox Live – a to již v tomto roce.

ICTS24

Xbox Live nabízí v současnosti americkým zákazníkům možnost stahovat filmy a televizní pořady v několika standardech HD formátů. Microsoft plánuje tuto službu i nadále rozšiřovat a dostat k daleko většímu množství uživatelů, než je tomu nyní.


Jeff Bell z Microsoftu, zodpovědný za globální marketing divize Interactive Entertainment Business řekl, že tuto službu chtějí nabídnou v Kanadě a Evropě na podzim tohoto roku. Bell nespecifikoval datum spuštění, nicméně nabídnul jedno vodítko.

Tím je Xbox 360 Elite, který je se svým 120GB pevným diskem daleko vhodnější pro stahování HD obsahu než klasiky Box 360 se svojí „dvacítkou“, který navíc HD obsah nepodporuje. Elite byl tak přímo šit pro rozšířené možnosti XBox Live. A původně se do Evropy ani neměl dostat. Nyní však Microsoft otočil doslova na pětníku a na 24. srpna ohlásil dostupnost Xbox 360 Elite v Evropě. Ovšem zatím zatajil jeho prodejní cenu.

V současnosti nabízí Box Live okolo 2 000 hodin videoobsahu, včetně 500 hodin materiálu v High-Definition. Toto množství se nadále zvětší i díky podpisu smlouvy o poskytnutí obsahu se společností Walt Disney.

Související články: Xbox se vrací do hry

- - Tomáš Jirásko